4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

İtfaiye erlerine eğitim

İTFAİYE ERLERİNE EĞİTİM

Elbistan Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde görevli itfaiye erlerine yüksekten inme ve yaralı indirme teknikleri konusunda uzman ekipler tarafından uygulamalı eğitim verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde görevli İtfaiye Eğitmeni Orhan Canpolat ve Yavuz Dervişoğlu tarafından verilen eğitim, Orhangazi Mahallesi Otobüs terminali yanında bulunan inşaat halindeki 5 katlı binada gerçekleştirildi.

Elbistan İtfaiye Amiri Lütfi Demir ve personelin sırasıyla aşağıya indiği uygulamalı eğitimde, uzmanlar bu tip uygulamaların belirli aralıklarla tekrar edilmesi gerektiğini, aksi takdirde unutulabileceğine vurgu yaptılar. Demir, verilen eğitimlerde konuyla ilgili tüm teknik bilgileri aldıklarını belirterek, İtfaiyeciliğin her türlü temel eğitiminin içerisinde bugün burada yapmış olduğumuz bu eğitim de mevcuttur. Bu uygulamayı daha önce bizlere uzman arkadaşlarımız teorik olarak vermişlerdi. Şimdi bu işlemi uygulamalı olarak yapıyoruz. Eğitimin verilmesinde katkısı bulunan uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde görevli İtfaiye Eğitmeni Orhan Canpolat’ta, verilen eğitimin önemine dikkat çekerek, “Her işte olduğu gibi bu işte de en öncelikli yapılması gereken emniyetin alınmasıdır. Bir insanın canını kurtaracaksanız, yapacağınız işin emniyetli ve güvenilir olması gerekir. Sonuçta yüksek alanlardan insanları kurtarma çalışması yaparken emniyetin birinci planda olması ve kullandığınız malzemelerin sağlam olması gerekir” diye konuştu.

Canpolat, tansiyon ve kalp rahatsızlığı olanların yüksekten indirme yapmasının zor olduğunu sözlerine ekledi.

İTFAİYE ERLERİNE EĞİTİM
İTFAİYE ERLERİNE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 17:37:00
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 17:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?