2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

K. Maraş hayalet şehre döndü

Türkiye’nin en sıcak hafta sonunu geçiren illerin başında yer alan Kahramanmaraş, ”hayalet şehir” görünümüne büründü.

Kahramanmaraş’ta, en yüksek sıcaklığın 42 derece ve en yüksek nemin de 61 dereceye çıkmasıyla birlikte bunaltıcı havadan kurtulmak isteyen vatandaşlar, bağ 
evleri ve piknik alanlarına yöneldi.

En işlek cadde ve sokakların bile boşaldığı şehirde, iş yerleri müşteri  sıkıntısı çekiyor. Özellikle sıcaklığın arttığı öğle saatinde cadde ve sokaklar 
boşaldı.

Vatandaşların bir çoğunun Ahir Dağı, Gafarlı Köyü ve Üngüt Mahallesi’ndeki bağ evlerine, çoğu vatandaşların da piknik alanlarına gitmesiyle şehir boşaldı. Zorunlu olarak kentte kalanlar ise klimalarla serinlemeye çalışıyor.

Sıcaklar alışverişi sekteye uğrattı

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KMESOB) Başkan Vekili Mustafa  Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkili olan sıcakların alış verişi olumsuz  yönde etkilediğini söyledi.

Yaz ayının gelmesiyle birlikte esnafların durgun bir dönemi geçirdiğini  belirten Öz, ”Yaz ayları ile birlikte alış verişlerde durgunluk başladı.  Sıcakların artmasıyla birlikte de bu durgunluk üst seviyeler çıktı. Alış verişler  devamlı erteleniyor. Okullarında kapanmasıyla birlikte vatandaşlar, ya bağ  evlerin, ya sahillere, yada piknik alanlarına gitti. Sıcakların etkili olduğu  saatte şehir adeta ’hayalet şehre’ döndü” diye konuştu.  

AA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2012 Pazar 15:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?