1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

K.Maraş basınının acı kaybı

Kahramanmaraş basının emektar isimlerinden 38 yıllık gazeteci Osman Sayın, tedavi gördüğü İstanbul'da vefat etti.

Yaklaşık 2 yıldır mide ve bağırsak rahatsızlığı nedeniyle, oğlu KBB uzmanı doktor İbrahim Sayın'ın görev yaptığı İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Osman Sayın (61), bugün sabah hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'a getirilecek olan Sayın'ın cenazesi yarın Cuma namazına müteakip kılıncak namazın ardından toprağa verilecek.12 Şubat 1948'de Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen Osman Sayın, gazetecilik mesleğine 1971 yılında yerel Kahramankent Gazetesi'nde başladı.

Daha sonra Ak Ajans ve Tercüman Gazetesi'nin uzun yıllar Kahramanmaraş muhabirliğini yapan Sayın, Hacı Ali Özal'ın belediye başkanlığı döneminde 19 Şubat 1986'da Belediye'ye girerek basın müşavirliğine başladı.

Aynı zamanda Anadolu Ajansı (AA) Kahramanmaraş muhabirliği görevini de birlikte yürüten Osman Sayın, 14 Temmuz 2005'de Kahramanmaraş Belediyesi'nden emekli oldu.

AA muhabirliğine devam eden ve kutsal hac görevini de yerine getiren Sayın, yaklaşık iki yıldır mide ve bağırsak rahatsızlığı nedeni ile İstanbul'da tedavi görüyordu. Eşi öğretmen olan Osman Sayın, 1'i kız, 2'si erkek olmak üzere 3 çocuk babası idi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 18:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?