3
Mayıs
2024
Cuma
KAHRAMAN MARAŞ

K.Maraş'a dev yatırım

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, “Eğer bir yerde istikrar varsa istikbalde olur.” dedi.

Çetinkaya, Rönesans Gayri Menkul (RGY) tarafından Kahramanmaraş’a yaptırılacak olan 270 milyon TL proje bedelli alışveriş merkezinin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Çetinkaya, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini anlatarak, yakalanılan istikrarın devam etmesiyle birlikte Türkiye’nin dünyanın lider ülkesi olacağını kaydetti.

Dünya’da yaşanan finansal krizin Türkiye’yi etkilemediğini belirten Çetinkaya, yabancıların yatırım için sıraya girdiğini belirterek, “Bir yerde güçlü olmanın yolu istikrardır. İstikrarın olduğu yerde yatırım da olur. Kişi başına düşen milli gelir 2 bin 570 liraydı. Şu anda 10 bin 700 liraya çıkarttık. Cumhuriyetin 100. yılında fert başına düşen milli gelir 25 bin dolar, ihracat 500 milyar dolar olacak ve TOKİ konutları 1 milyonun üzerine çıkacak.” diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan gelişmeler karşısında Avrupa’nın “burnundan kıl aldırmaz” tavrını değiştirerek, “bu mucizeyi nasıl gerçekleştirdiniz” soruları yöneltmeye başladığını ifade eden Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkeye gönül vermektir, istikrardır. Bunun mucidi de Kahramanmaraş gibi Anadolu insanının bize verdiği destektir. Bu destek devam ettiği sürece cumhuriyetin 100. yılına geldiğimizde Allah'ın izniyle Türkiye dünyanın 10 büyük ülkesi arasında yer alacak, lider ülke olacak. Biz cumhuriyetçiyiz diyenler ne yaptınız- Bu istikrar devam ettikçe Türkiye huzur, güven içerisinde dünyanın lider ülkesi olacak. Eğer bir yerde istikbal varsa istikrar da olur.”

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise yapılan yatırımın Kahramanmaraş için önemine dikkat çekti. Emeği geçenlere teşekkür eden Poyraz, “Kahramanmaraş yatırımcının her zaman yanında olmuştur. Kahramanmaraşlı yatırım yapanları hiç bir zaman pişman etmedi. Çünkü Kahramanmaraş sanayisi, işadamı ile koşan bir kent.” İfadelerini kullandı.

2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Törende konuşan RGY Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da alışveriş merkezinin tamamlanmasıyla birlikte 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacağını belirtti. Kahramanmaraş’a bugüne kadar yapılmışların dışında farklı bir proje geliştirdiklerini dile getiren Ilıcak, “Alışveriş merkezi 5 kattan oluşuyor ve toplam kapalı alanı 110 bin metrekare. Kentin sosyal dokusuna hitap edecek şekilde düzenlendi. Bu yatırımın 200 milyon lirasını ABD’li gayrimenkul şirketi AGB ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Kalan 70 milyon lirayı da burada mağaza açacak olan yaklaşık 160 perakende şirketimiz gerçekleştirecek. Proje tamamlandığında 2 bin kişiye de istihdam sağlanmış olacak.” şeklinde konuştu.

Rönesans'ın Türkiye'nin ikinci en büyük inşaat şirketi olduğuna dikkat çeken Ilıcak, “Firmamızın cirosu yaklaşık 2.5 milyar lira. Ayrıca Türkiye’nin en büyük gayrimenkul oyuncusudur. Toplam varlıklarının değeri 4 milyar liradır. Dünyanın 9 ülkesinde 16 bin çalışanı ile hizmet vermektedir. Ayrıca, dünyanın 9 ülkesinde çalışarak kazandıklarımızı üzerine milyonlarca lira borçlanarak ülkemize yatırımları kazandırmaya çalışıyoruz. Buraya getirdiğimiz her kuruşun helal olduğundan endişeniz olmasın.” diyerek sözlerini tamamladı.

1,5 yıl içerisinde inşaatı tamamlanması planlanan alışveriş merkezinin temeli, protokolün butona basmasıyla birlikte atıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2012 Perşembe 19:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?