30
Nisan
2024
Salı
KAHRAMAN MARAŞ

K.Maraş'ta eşini ziyarete gelen terörist yakalandı!

Bölücü terör örgütü PKK-KADEK üyesi Beşir kod adlı Yusuf Kaya, memleketi Kahramanmaraş’ta bulunan eşi Fatma Kaya’yı ziyaret etmek isterken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK-KADEK adına kırsal alanda silahlı faaliyet gösteren Beşir kod isimli Yusuf Kaya’nın (26), Kahramanmaraş’ta Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan eşi Fatma Kaya ile buluşacağı ihbarını aldı.

Sokakta tertibat alan polis, Yusuf Kaya’yı eve girmek üzereyken yakaladı. Gözaltına alınan Kaya ile birlikte 1 adet Kaleşnikof marka otomatik tüfek, bu silaha ait 2 adet şarjör ve 58 adet fişek ile örgüte ait doküman ele geçirildi.
Yusuf Kaya’nın, PKK-KADEK terör örgütü adına kırsal alanda silahlı faaliyet gösterdiği, örgütün Kuzey Irak Kandil dağındaki kampındaki askeri, siyasi ve patlayıcılar konusunda eğitim aldığı, Hatay ili Amanos bölgesinde faaliyet göstermek üzere yaklaşık 2 ay önce Suriye’den giriş yaptığı ve Amanos bölgesinde güvenlik güçleri ile silahlı çatışmaya girdiği öğrenildi.

Emniyetteki sorgulaması tamamlanan Yusuf Kaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KAHRAMANMARAŞ-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2003 Salı 15:37:36
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?