6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kadın çiftçiler birincilik için yarıştı

KADIN ÇİFTÇİLER İL BİRİNCİLİĞİ İÇİN YARIŞTI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışmasının Kahramanmaraş finali yapıldı. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, başarılı yeni nesiller yetiştirmek için kadınların her alanda iyi eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın finali Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yarışmaya, toplam 10 ilçeden 20 yarışmacı katılırken, tarımla ilgili 15 soru yöneltildi.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada kadının toplumun ve ailenin direği olduğunu ifade etti. Anteplioğlu, "Bu nedenle ilk öğretmenlerimiz olan annelerimizi en iyi şekilde eğitmeliyiz. Çünkü ancak bu şekilde başarılı nesiller yetiştirebiliriz. Tüm kurumlarımız artık bu ve buna benzer etkinlikler düzenliyor. Ben yarışmaya katılma medeni cesaretini gösteren tüm kadınlarımızı kutluyor, hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu ise bu yarışmayla hem kadınlar arasındaki kaynaşmayı sağlamayı, kendilerine olan güvenin oluşturulmasını ve tarımda bilinçli kadınlar oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Bu sayede tarımsal arazi ve kaynakların daha verimli kullanılacağını böylelikle tarımda kalkınmanın sağlanacağına dikkat çeken Gündoğdu şunları söyledi:

"Tarım ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem teşkil etmektedir. Bu gün ülkemizdeki iş gücünün yüzde 35'i tarımla istihdam edilmekte ve bu istihdamın yüzde 60'ını da kadınlarımız, kadın çiftçilerimiz oluşturmakta. Kadınlarımız tarlada üreten, evini yöneten ve ailesini besleyenlerdir. Kadınlarımız toplumumuzun sigortasıdır. Tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum."

Yapılan yarışma neticesinde, Elbistanlı yarışmacılar Hanife Cırık, Canan Bölükbaşı birinci, Göksunlu yarışmacılar Fatma Kavak, Fatma Buğdaycı ikinci ve Pazarcıklı yarışmacılar Emine Şanlı, Sultan Şanlı üçüncü oldular. Birinci olan ekip Adana'da yapılacak bölge yarışmasına katılmaya hak kazanırken yarışmaya katılan ekiplere çeşitli hediyeler verildi.

KADIN ÇİFTÇİLER İL BİRİNCİLİĞİ İÇİN YARIŞTI
KADIN ÇİFTÇİLER İL BİRİNCİLİĞİ İÇİN YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 16:09:02
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 16:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?