2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Kahramanmaraş'ı sel vurdu

KAHRAMANMARAŞ'TA SEL

Kahramanmaraş'ta dün gece başlayan sağanak yağmurun sele dönüşmesi üzerine birçok evde su baskını yaşandı. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın gece saat 02.30'da su baskını yaşanan mahalleleri ve evleri gezerek ekiplerin yaptıkları çalışmaları inceledi.

Kahramanmaraş'ta gece saat 23.30 sıralarında başlayan gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağışların kısa süre sonra sele dönüşmesi üzerine dere kenarlarındaki bazı evleri su bastı. Belediye pasajı ve balık pazarı da yağışlardan nasibini alırken asfaltlarda çökme yaşandı.

Su baskını yaşanan evlerdeki sular belediye ekiplerinin ve polisin yardımıyla tahliye edilirken TEDAŞ tarafından da elektrikler kesildi. Yine belediye ekiplerince sel sularının yollara sürüklediği taşlar kaldırılarak trafiğin güvenli seyri sağlandı. Belediye hoparlörlerinden gece boyunca vatandaşların yağışlara karşı dikkatli olmaları ve yaşanabilecek olumsuzlukları ilgili birimlere haber vermeleri konusunda uyarı anonsları yapıldı.

Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın gece boyunca selzedeleri ziyaret etti. Evlerini su basan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Belediye Başkanı Poyraz, herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Belediye ekiplerinin elinden geldiğince selin neden olduğu aksaklıkları gidermeye çalıştığını belirten Poyraz, şunları söyledi: "Yağmur nedeniyle kentin bazı bölümlerinde sel vakaları yaşandı. Bazı evleri su bastı. Bizi sevindiren herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmaması. Belediye ekiplerimiz, polislerimiz ve itfaiyemiz evlerdeki suları tahliye ediyor, yollarda meydana gelen çöküntüleri gideriyor. Yağmurlar birkaç gün daha devam edecek vatandaşlarımız dikkatli olsun, bir tehlike anında durumu yetkililere bildirsin."

KAHRAMANMARAŞ'TA SEL
KAHRAMANMARAŞ'TA SEL
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 16:57:04
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 18:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nursen avcı IP: 85.97.201.xxx Tarih : 7.11.2009 19:00:54

MERABA ben de sıradan bir vatandaşım sayın valim sizlerde bir gün buralara gelmenizi isterim buradakı adaletsizlik lri görmenizi yağmur yağdığında camur deryasına dönüyor sayın belediye başkanın kaldığı yerler parke taşı döşeli adalet bumu insanlık bumu hhdaha buna benzer miliyonlarca haksızlıklar daha daha neler sayın valım allah icin birileri bu haksızlıga durdesin yeter artık buraları gelip görmek sizinde hakkınız halkın sesine bir kulak verin saygılarımla iyi akşamlar