4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kahramanmaraş’ın gurur günü

KAHRAMANMARAŞ’IN GURUR GÜNÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 86. yıldönümü törenle kutlandı. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, “5 Nisan dedelerimizin hüznünün sevince dönüştüğü gündür” dedi.

Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen tören, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutan Vakili Murat Akbelen ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın çelenk sunmasıyla başladı. Başkan Poyraz’ın kente verilen İstiklal Madalyası’nı bayrağa takmasıyla devam eden törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Poyraz, vatan topraklarının her bir köşesinin ayrı bir yiğitlik destanını barındırdığını söyledi. Poyraz, şöyle konuştu:

“Maraş halkı 91 yıl önce yüksek bir ruh ve şuurla verilen mücadeleyle tarihe geçen unutulmaz bir destan yazmıştır. Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Maraş halkı, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir. 21 Ocak 1920 tarihinde başlayarak 22 gün 22 gece devam eden savaşın ardından, mükemmel bir kahramanlık destanı yazarak ‘kendini kurtaran şehir’ unvanını alan Maraş, dünyada ‘kahraman’ unvanı alan tek, İstiklal Madalyası’yla onurlandırılan ilk şehir olmuştur. 5 Nisan dedelerimizin hüznünün sevince dönüştüğü yiğitlik destanının TBMM’de okunduğu, yad edildiği ve ödüllendirildiği gündür. Bugün bizim için kıvanç günüdür.”

Ecdadın vatan savunmasındaki asil düşüncelerinin günümüzde yol haritası niteliği taşıdığını dile getiren Poyraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün, top yekün millet olarak birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, aynı duyguları taşımanın ve yaşamanın, tasada ve sevinçte bir olmanın, ‘ben’ yerine ‘biz’ demenin günüdür. TBMM’nin Kahramanmaraş’a vermiş olduğu İstiklal Madalyası 86 yıldır Kahramanmaraşlıların olduğu gibi tüm Türkiye’nin göğsünü kabartmaya devam etmektedir. Dedelerimizin savaştaki kararlılıkları, birlik ve beraberlik anlayışları, vatan savunmasındaki asil düşünceleri, bizler için bir yol haritası niteliğindedir. Bütün bunları, bizlere bir emanet biliyor ve kendimize ilke ediniyoruz. Bugün bizlere düşende aynı duygularla, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. Kahramanmaraş her zaman olduğu gibi bundan sonrada geçmişten aldığı bu güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir.”

Halk oyunları gösterisinin de sunulduğu tören, öğrencilerin şiirler okumasıyla son buldu.

KAHRAMANMARAŞ’IN GURUR GÜNÜ
KAHRAMANMARAŞ’IN GURUR GÜNÜ
KAHRAMANMARAŞ’IN GURUR GÜNÜ
KAHRAMANMARAŞ’IN GURUR GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 11:45:02
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 14:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?