1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Kahramanmaraşspor 40 yaşında

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Ali Sercan Saraylı, gelecek sezon hedeflerinin Bank Asya 1. Lig olduğunu söyledi.

2008-2009 Futbol sezonunda TFF 3. Ligden, 2. Lige yükselmeyi başaran ve bu yıl 40. yılını kutlayan Kahramanmaraşspor için '40. Yıl Dayanışma Yemeği' düzenlendi.

Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraşspor Yönetim Kurulu tarafından Arsan Center'de düzenlenen yemek, kentin idare, siyaset, iş ve spor camiasını bir araya getirirken, geceden elde edilen 100 bin TL'lik gelir kulübe aktarıldı.

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Ali Sercan Saraylı, zorlu bir maratonun ardından yeniden TFF 2. Lig'e yükseldiklerini belirterek; "Biz bu takımı yeniden 2. Lige çıkartacağımızı söylediğimizde kimse bize inanmadı. Biz futbolcusundan, teknik heyetine, yöneticisinden, malzemecisine kadar bize yoldaş olan taraftarlarımızla birlikte bu yola baş koyduk. Bu takım şimdi 2. Lige yükseldi. Biz ilk adımı attık, şimdi bu çıtayı daha da yukarılara taşımamız gerekiyor. Şimdiki hedefimiz Bank Asya 1. Ligi. Kırmızı beyazlı takımımızı şimdi buraya çıkartacağız, ancak bunun için kentte yaşayan herkesin bu takıma sahip çıkması ve destek vermesi gerekiyor" dedi.

Teknik Direktör Faik Demir ise, zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla bir üst lige çıkmayı başardıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'da, herkesin ortak noktası olan Kahramanmaraşspor'u daha iyi yerlere getirmek için uğraş vereceklerini söyledi. 2. Lige yükselme başarısında herkesin pay sahibi olduğunu kaydeden Poyraz, "Bu gün bizi bir araya getiren şey tüm Kahramanmaraşlıların ortak heyecanı olan Kahramanmaraşsporumuzun başarısıdır. Şehirlerin, ülkelerin tanıtımında hiç kimsenin söz söyleyemeyeceği kadar etkin olan futbolun Kahramanmaraş temsilcisi Kahramanmaraşspor 2. Lige yükselme başarısı göstermiştir. Kahramanmaraşspor geçmişte de güzel başarılara imza atmıştı. Bir yerde başarı varsa, bu başarı bir tek kişiye ait değildir. Taraftarıyla, yöneticisiyle, ilimizin valisiyle, belediyesiyle, sivil toplum örgütleriyle, sanayici, iş adamları ve basınıyla beraber bu başarı herkesindir. Hepimiz ortak düşüncemiz, ortak noktamız olan Kahramanmaraşspor'u en iyi noktaya getirmek için çabalıyoruz. Kahramanmaraş Belediye Başkanı olarak her zaman ve sonuna kadar desteğim devam edecektir. Ancak bundan sonraki süreç daha zorludur. Bundan sonraki sofra, kurtlar sofrasıdır. İkinci ligde Kahramanmaraşspor'u çok daha zorlu mücadeleler beklemekte. İnanıyoruz ki tüm bu zorlukları da hep beraber aşacağız" diye konuştu.

Gecenin organize edilmesinde öncülük yapan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ise, takımın kurumsallaşmasının önemine değindi. Kırmızı-beyazlıların başarısının devam etmesini umut ettiğini kaydeden Tanılır, "Başarılarının devam etmesini diliyorum. Ümit ederim ki aynı başarı 2. ligde de devam etsin. Umarım Kahramanmaraşspor geçmişte olduğu gibi 1. lige yeniden emin adımlarla ilerlesin. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu başarının devam etmesi için ortada bulunan iyimserlik havasında geleceği düşünmezsek bu tekrar 3. Lige düşmemiz mukadder olur. Bugünden tezi yok Kahramanmaraşspor ile ilgili ne yapabiliriz, bunları düşünmemiz gerekiyor. Bizler kamu yöneticisi olarak buradayız. Bizim değişik sorumluluk ve işlerimiz var. Bu kamu yöneticilerinin işi değil. Sivil topluma ait bir faaliyettir. Buna Kahramanmaraş kamuoyunun ve iş adamlarının sahip çıkması gerekiyor. Kahramanmaraşspor'u halkla kucaklaştırmamız ve kurumsallaştırmamız gerekiyor. Kahramanmaraşspor taşıma suyla dönen bir değirmen olmamalı, kurumsal bir yapıya kavuşmalıdır" dedi.

Gecenin sonunda Kulüp Başkanı Ali Sercan Saraylı tarafından Vali Tanılır'a futbolcuların imzaladığı Kahramanmaraşspor forması, Teknik Direktör Faik Demir ise Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a yine futbolcuların imzaladığı futbol topu hediye etti. Gecede 100 bin TL'lik bir gelir elde edilirken, bu gelirin devam eden bilet satışları sonrası 300 Bin TL'yi bulması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 17:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?