6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

'Kahve Günleri' start alıyor

KAHRAMANMARAŞ'TA KAHVE GÜNLERİ

Kahramanmaraş'ın gözde mekanlarından Beren Clup dünyaca ünlü kahve markası Lavazza'yı Kahramanmaraşlılarla tanıştırdı.

Günlük 3-4 fincan kahvenin insan sağlığına büyük katkısı olduğunu söyleyen Beren Clup sahibi Dr. Onur Abdik, "Kahve kültürümüzü yeniden yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Beren Clup, kentte yeniden kahve kültürünün yaygınlaştırılması ve insanların kahveye teşviki için "Kahve Günleri" düzenliyor. Dünyaca ünlü kahve markası Lavazza ile anlaşan Beren Clup, her gün bir saat müşterilerine ücretsiz kahve ikramı yapacak.

Beren Clup sahibi Onur Abdik, Türkiye'nin en bir zamanlar en çok kahve tüketen ülke olduğunu ancak çayın yaygınlaşmasıyla bu kültüründen uzaklaştığını kaydetti. Günlük tüketilen 3-4 fincan kahvenin insan sağlığına çok büyük faydaları bulunduğunu kaydeden Abdik şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi toplumumuzda kahvenin zararlı olduğu yönünde bir kanı var. Ancak aşırıya kaçılmadan tüketilen kahve insan vücudu için büyük faydalar sağlıyor. Örneğin uyarıcı etkisi var ve vücut zinde kalıyor. Bunun yanında kalp damar sağlığına faydalı, vücudun yağ dengesini sağlıyor. İnsanın konsantre olmasını ve hafızasını zinde tutmayı sağlıyor. Diğer yandan kış aylarında günde 2-3 fincan kahve ile solunum yolu enfeksiyonlarını bile kendinizin tedavi etmesi mümkün. Ayrıca kadınlarımıza tavsiyem kahvenin telvesini biriktirip hafif bir yağ katarak cilt bakımı için kullanılabilir. Gözenekleri açarak cildi genç tutar."

Lavazza Bölge Temsilcisi Yusuf Bulut ise, dünyaya kahve kültürünü taşıyan Türkiye'nin kahveden uzaklaşmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Dünyanın petrolden sonra en büyük pazarının kahve pazarı olduğunu vurgulayan Bulut, kahve tüketimini artırmak ve yaygınlaştırmak için her türlü sanatsal organizasyonların yanında yer alacaklarını ifade etti.

KAHRAMANMARAŞ'TA KAHVE GÜNLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 10:22:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 11:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir vural IP: 78.187.29.xxx Tarih : 24.03.2010 17:15:24

Dünyanın Markasını tanıtıp içeceğine kendi ülkenin kahvesini içsene zaten yeteri kadar zengin ettik dışarı ülkeleri :