4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kalkınmanın mimarlarına ödül

KALKINMANIN MİMARLARINA ÖDÜL

Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir ve Kurumsal Vergisi rekortmeni sanayicileri plaketle ödüllendirdi. Vergi Dairesi Başkanı Bülent Koçak, “Ülkemizde yapılan her yatırımda sizlerin katkısı var” dedi.

Yaptıkları yatırım ve sağladıkları istihdamın yanında ödedikleri vergilerle de Kahramanmaraş ve ülkenin kalkınmasına emek veren vergi rekortmeni sanayiciler vergi haftasında unutulmadı. Vergi Dairesi Başkanlığı ile Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Mado Sarayı’nda düzenlediği programla vergi rekortmenleri plaketle ödüllendirildi.

Siyaset, bürokrasi ve iş dünyasını bir araya getiren programın açılış konuşmasını yapan KASİAD Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi, Maliye Bakanlığı’nın sloganına değindi. “Türkiye bilgi, sevgi ve vergi ile kalkınıyor” sloganının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Şirikçi, şöyle konuştu:

“Ülkemiz bölgesinde bir güç haline gelme ve uluslar arası ilişkiler açısından son derece önemli bir konuma gelmekte iken bu ilişkiler bilgiye verilen değer, ülkemizin dört bir yanına ulaşan sevgi ortamı ve elbette üretim ve verimlilik ile artan milli gelir, temel unsurlar arasındadır. Biz iş insanları ne mutlu ki ürettiğimiz katma değerlerin neticesinde ödediğimiz vergilerle bu yükselişte üzerimize düşeni yapmanın haklı kıvancı içerisindeyiz. Umudumuz bundan sonraki rotamızda kararlılıkla tam yol ileri olacaktır.”

Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Bülent Koçak ise, ülkenin son yıllarda her geçen gün daha çok gelişim gösterdiğini belirtti. Yaşanan global ekonomik krizin ardından göstergelerin her geçen gün daha iyiye gittiğine vurgu yapan Koçak, “İlimiz ihracat rakamları işadamlarımızın yatırım planları, istihdam rakamları, işsizlik oranlarındaki azalışlar, düşen enflasyon rakamları bu alanların hangisine bakarsanız bakın ülkemizin geçmiş zamanlarda yakalamış olduğu güzel rakamların bir çoğunu geçtiğini görüyoruz. Ülkemiz ve tüm dünyanın kriz döneminde yaşamış olduğu bir takım ekonomik sıkıntılar neticesinde bazı göstergeler bozulmuştu ama şu anda bu göstergelerin hepsinin iyiye gidiyor. Ancak yapılması gereken bir çok işimiz var. Bu yolda hepimize büyük görevler düşüyor. Biliyoruz ki ülkemizde yapılan her yatırımda sizlerin katkısı var. Bu çalışmaların aynı şekilde devam edeceğini ümit ediyor hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BU HUZURLU KENTİN OLUŞMASINDA SANAYİCİLERİMİZİN BÜYÜK KATKISI VAR”

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil’de, Kahramanmaraşlı sanayicilerin yaptıkları yatırım ve sağladıkları istihdamla kentte büyük bir huzur ortamı oluşturduklarını kaydetti. Pakdil, “Geçmişten bu güne kadar işadamlarımız kendilerine tevdi edilen teşvikleri ve kredileri en iyi şekilde kullandılar, yatırımlar yaptılar. Bunu yurdumuzun her yerinde memnuniyetle söylüyoruz, iftihar ediyoruz. Bütün sanayicilerimize bu hususta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah yokluklarını vermesin. Kahramanmaraş bu gün huzur kenti ise bunda sanayicilerimizin payı çok büyüktür” ifadelerini kullandı.

Kurumlar ve gelir vergisinde rekortmenliği elde eden Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz’de 25 yılda büyük mesafeler alındığını belirtti. Öksüz, “Türkiye’de ülkenin kalkınması görevi özel setöre verilmiştir. Biz Kahramanmaraş sanayicileri olarak hakikaten bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve var gücümüzle çalışıyoruz. Bu meslekte 25 yılı doldurdum. 25 yılda ilimiz sanayi konusunda çok büyük mesafeler kat etti. Bundan sonra da bu işleri daha iyi şekilde ileriye taşıyacağımıza tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’de tüm sanayicileri kutladığını belirterek, bundan sonraki yatırımlarında başarı dileklerinde bulundu. Konuşmaların ardından rekortmenlerin plaketleri verildi.

Kurumlar ve gelir vergisi’nde birinciliği elde eden Hanefi Öksüz’ün, plaketini TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, kurumlar vergisinde ikinci olan Halil İbrahim Gümüşer ve gelir vergisinde ikinci olan Ahmet Duran Balsuyu’nun plaketini Vali Şükrü Kocatepe, kurumlar vergisinde üçüncü olan Atilla Kanbur ve gelir vergisinde üçüncü olan Halil İbrahim Gümüşer’in plaketini ise Belediye Başkanı Mustafa Poyraz verdi.

Programın ardından konuklar ve rekortmenler Mado Sarayı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

KALKINMANIN MİMARLARINA ÖDÜL
KALKINMANIN MİMARLARINA ÖDÜL
KALKINMANIN MİMARLARINA ÖDÜL
KALKINMANIN MİMARLARINA ÖDÜL
KALKINMANIN MİMARLARINA ÖDÜL
KALKINMANIN MİMARLARINA ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 14:46:01
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 23:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?