2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Karakucak Güreş Şampiyonası

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi'nde düzenlenen 38. Uluslararası Afşin Eshab-ı Kehf Kültür Sanat ve Güreş Festivali Türkiye Gençler Karakucak Güreş Şampiyonası ile tamamlandı.

12 bölgeden toplam 220 sporcunun katıldığı güreşler, Afşin Güreş Çim sahasında düzenlendi. Halkın büyük ilgi gösterdiği güreşlerde güreş ağalığını 46 bin TL karşılığında Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan aldı.
Güreşlerin, festival kapsamında bölgesel bir güreş niteliği taşıdığını belirten Başkan Aydoğan, bu yıl ise Türkiye Karakucak Gençler Şampiyonası adını aldığını söyledi.

Afşin ve çevresinin güreş sporu açısından önemli bir potansiyel taşıdığını kaydeden Aydoğan, "38. Karakucak güreş festivali bu sene nasip oldu Türkiye Karakucak Gençler Şampiyonası adını aldı. Bu bizleri sevindiriyor. Aynı zamanda geçmiş yıllarda bu konuya çok emek verip tüm Türkiye'de önemli bir festival haline dönüştüren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten Afşin için çok önemli ve güzel bir etkinlik. Hem bölgenin güreş potansiyeli açısından, hem de bölgenin tanıtımı açısından son derece önemli.

Ayrıca ata güreşimiz olarak sık sık tekrar edilen bu spor dalının diri, canlı, sürdürülebilir olmasını arzu ediyoruz. Bizde belediye olarak buna katkıda bulunacağız. İlçemizde ve bölgemizde dünya çapında güreşçiler yetişti ve yetiştirmeye de devam edeceğiz. Bu etkinlikleri buna bir vesile ediyoruz. Aynı zamanda halkımız böyle bir seyri seviyor. Bizde halkımıza böyle bir seyri sunmak için bu festivali sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Festivale Türkiye'nin 12 farklı bölgesinden güreşçilerin katıldığını kaydeden Aydoğan, "Türkiye Karakucak Gençler Şampiyonası takımlar halinde yürüyen bir şampiyona ama bölgesel ekipler daha baskın geliyor. Doğudan batıdan güreşçiler de gelebilir ancak daha çok ulaşım kolaylığı açısından, ve de güreş bölgesi olması açısından Sivas, Adana, Adıyaman ve Gaziantep bölgemizden daha ağırlıklı pehlivanlarımız var" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, gün öncesinden ilçeye gelen güreşçiler, sabah tartılmalarının ardından Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne giderek burada kahvaltı yaptılar. Güreşlerin ardından yapılan ağalık seçiminde ise Afşin Kaymakamı Faik Arıcan ile Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan yarıştı. Seçimlerde 46 bin TL'lik teklifte bulunan başkan Aydoğan belediye adına güreş ağalığını kazandı. Festivale, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Veysel Ateş, belde belediye başkanları ve yüzlerce Afşinli katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 15:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?