1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Karantina sona erdi

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçe Kaymakamı Gazi Mehmet Kaya, ilçedeki karantina uygulamasının Hıfzısıhha Kurulu'nun kararla sona erdirildiğini söyledi.

Kaymakam Gazi Mehmet Kaya, yaklaşık bir ay önce meydana gelen olayda, Ayşe Ayrılmış isimli bir kadının hastalıklı bir koyunun etini keserken kemiğin eline batması sonucu şarbon virüsü kaparak hayatını kaybettiğini, olayın ardından ilçeye hayvan giriş çıkışı yasaklanırken karantina uygulaması başlatıldığını hatırlattı.

Kaya, ilçedeki hayvanların büyük çoğunluğunun aşılandığını, hastalıklı hayvanlara temas eden tüm vatandaşların sağlık taramalarının yapıldığını belirterek, "İlçe merkezinde 2 bin 416 küçükbaş ve 661 büyükbaş hayvan aşılandı. Köylerdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanları aşılama çalışmaları ise sürüyor. 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıta Kanunun 109. maddesi, son hayvan ölümü, ya da iyileşmeden 15 gün sonra karantina uygulamasının kaldırılmasını öngörüyor. İlçemizde şüpheli son hayvanın ölümünün üzerinden 15 gün geçmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina uygulamasına son verildi" dedi.
Kaymakam Kaya, ilçede bir daha böyle bir vakayla karşılaşmak istemediklerini belirterek, tüm ilçe halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 20:59:48
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 21:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?