4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kardeşlere gökler de ağladı

KARDEŞLERE GÖKLER DE AĞLADI

Kahramanmaraş'ta intihar ettikleri öne sürülen 4 kardeş, cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Asri Mezarlığında sağanak yağış altında toprağa verildi.

Morgdan alınan Raden (31), Beraris (26) Rulin (30) ve Sacen (27) Sağocak kardeşlerin cenazeleri, Ulu Cami'ye getirilerek musalla taşına konuldu. Kahramanmaraş'ta görev yapan avukatlar, siyasiler ve Sağocak ailesinin yakınlarının bulunduğu cenaze namazına, olayın şokunu üzerinden atamayan baba Necdet Sağocak katılmadı.

Kardeşlerin yan yana konulan naaşları, burada kılınan namazın ardından cenaze araçlarıyla Şeyh Adil Asri Mezarlığına getirildi. İstanbul'da vatani görevini yapan ve terhisine 15 gün kala annesinin vefat etmesi nedeniyle izne gelen Raden Sağocak'ın cenazesi ise askerler tarafından taşındı. Cenazelerin mezarlığa getirilişi esnasında aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle zor anlar yaşandı. Raden'in cenazesi şehitlikte, Beraris, Rulin ve Sacen'in cenazesi ise aile mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat Metin Doğan da 4 kardeşin cenazesine katılarak ailenin acısını paylaştı. Çok acı bir olayla karşı karşıya olduklarını belirten Doğan, "Bir insanın hayatında karşılaşabileceği en acı, en dayanılmaz olaylardan birisi. Bu anlamda meslektaşımızın yanında yer alarak onun acısını paylaşıyoruz. Onun sıkıntısı ve acılarının hafiflemesi için destek olacağız. Vahim bir olay. Annelerinin acısına dayanamayarak ona kavuşma özlemi ile bir intihar girişiminde bulunmuşlar ve maalesef

bunda da başarılı olmuşlar. 'Allah rahmet eylesin' diyoruz, mekanları cennet olsun. Şehrimizde tekrar böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.

KARDEŞLERE GÖKLER DE AĞLADI
KARDEŞLERE GÖKLER DE AĞLADI
KARDEŞLERE GÖKLER DE AĞLADI
KARDEŞLERE GÖKLER DE AĞLADI
KARDEŞLERE GÖKLER DE AĞLADI
KARDEŞLERE GÖKLER DE AĞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 15:42:02
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 16:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?