6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kavgacı gence kitap okuma cezası

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, öğrencilerle kavga eden bir gence, polis gözetiminde kitap okuma cezası verildi. Genç, cezasını çekmeye Mehmet Akif Ersoy'un “Safahat” adlı kitabının okuyarak başladı.

İbrahim Gök (25), Türkoğlu Lisesi öğrencileri Y.Ç. ve F.B. ile okul önünde kavga etti. Kavgaya müdahale eden polisler İbrahim Gök ile 2 öğrenciyi Türkoğlu İlçe Emniyet Amirliğine götürdü.

İfadeleri alındıktan sonra adliyeye götürülen gençlerden Y.Ç. ve F.B. çıkarıldığı Türkoğlu Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Hakim, İbrahim Gök'e Milli Eğitim Bakanlığınca tavsiye edilen 100 Temel Eser'den en az 3'ünü polis gözetiminde okuma cezası verdi.

Karar karşısında şaşkınlık yaşadığını söyleyen İbrahim Gök, Türkoğlu İlçe Halk Kütüphanesi'nden aldığı Mehmet Akif Ersoy'un “Safahat” adlı kitabını Türkoğlu İlçe Emniyet Amirliğinin bahçesinde polis gözetiminde okuyarak cezasını çekmeye başladı.

Gök, cezasını pazartesi, çarşamba ve cuma günleri çekeceğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Kitap okuduğumu söyleyemem. Ama aldığım cezanın karşılığında haftanın üç günü polislerin gözetiminde kitap okuyacağım. İlk olarak “Safahat'ı tercih ettim ve 60 sayfasını okudum. Kitap okumak sahiden güzelmiş. Kim bilir belki de bana verilen bu ceza sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazanırım.

Polisler beni adliyeye götürürken çok endişeliydim ama böyle bir ceza alacağımı düşünmemiştim. Sanırım en geç 45 günde cezamı tamamlayacağım.”


a.a
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 11:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saniye akyol IP: 212.175.112.xxx Tarih : 29.10.2006 10:39:32
evet bu ceza öğrenciler için güzel bi örnek.aslında bu ceza değil öğretmenlerin kazandırması gereken bi alışkanlıktır,bunu ceza olarak göstermeyelim lütfennn.