1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Kaza uzmanları incelemeler yaptı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA Muhabiri İsmail Güneş ile birlikte 6 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasını incelemek üzere Kahramanmaraş'a gelen Alman Sivil Havacılık Kurumu'na bağlı kaza kırım uzmanları enkaz bölgesindeki incelemesini tamamladı.

 
Helikopter kazasında yaşanan suikast şüpheleri üzerine BBP'nin daveti ile kente gelen kaza kırım uzmanları Uwe Reibel ve Volkan Sürmeli, dün enkaz bölgesine giderek incelemeler yaptı. Enkazın fotoğraf ve video kayıtları ile bölgenin coğrafi konumunu inceleyen ekip, bugün tekrar bölgeye gitmeye gerek duymadı.

Reibel ve Sürmeli ile birlikte, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tahsis ettiği scorsky helikopter ile dün, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, soruşturmayı yürüten savcı Uğur Koç, Türkiye Sivil Havacılık Kurumu'ndan üç görevli, İngiliz Sigorta Şirketi'nden iki görevli ve savcılıktan bir görevli inceleme yapmak üzere enkazın bulunduğu Göksun ilçesine bağlı Kızılöz köyü yakınlarındaki Keş Dağı'nın Kanlıçukur mevkiine giderek çalışmalar yapmıştı.

Akşam kente dönen kaza kırım uzmanları, yapılan incelemenin ardından bugün tekrar bölgeye gitmeye gerek duymadı. Heyetin bugün, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılacak görüşmenin ardından Ankara'ya gitmesi bekleniyor. Heyetin, kaza ile ilgili ön raporunu, Almanya'ya dönülmesinin ardından en geç Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

Öte yandan, heyetin enkaz bölgesinde yaptığı inceleme görüntülerine İHA ulaştı. Görüntülerde, bölgedeki hava şartlarının ve coğrafi şartların ne kadar zor olduğu bir kez daha ortaya çıkarken, heyetin enkaz bölgesine çok güç şartlarda ulaştığı anlaşıldı. Ayrıca, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Alman kaza kırım uzmanlarının çektiği görüntüleri yayınlanmasını yasakladığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 14:43:02
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 09:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?