1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Kent içi trafiğine yeni düzenleme

Kahramanmaraş Belediyesi, Kent İçi Ulaşım Master Planı kapsamında düzenlemelerini devam ettiriyor.

Kent içi ulaşımı rahatlatmak için yapılan yeni düzenlemelerle Trabzon Caddesindeki yoğunluğun azaltılması için Zübeyde Hanım Caddesi tek şeride düşürüldü.

Projeyle toplu taşıma araçlarının Trabzon caddesine girişi engellenirken, buradaki yoğunluğun azalması bekleniyor. Zübeyde Hanım Caddesindeki çalışmayla burası tek yön haline gelirken, Azerbaycan Bulvarını kullanan araçlar, burayı kullanarak Trabzon Caddesi'ne sağa dönüş ve sola dönüş sağlayabilecek. Yine aynı güzergâhı kullanarak Zübeyde Hanım Caddesi'nden Şeyhadil Caddesine de çıkılabilecek.

Zübeyde Hanım Caddesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ulaşım problemlerini çözmeye çalıştıklarını söyledi. Projenin sadece Zübeyde Hanım Caddesini kapsamadığını dile getiren Poyraz, "Kahramanmaraş'ın ulaşım problemini yapılan yeni çalışmalarımızla çözmeye çalışıyoruz. Bu sadece Zübeyde Hanım caddesini kapsayan bir çalışma değil. Uzun süredir devam eden bir çalışmanın parçası.

Bu çalışmanın artık sonuna geldik. Trabzon caddesindeki trafik sıkışıklığını azaltmak için bu caddeyi toplu ulaşım araçlarına kapatacağız. Toplu ulaşım araçları artık belirlenen yeni güzergâhlarından taşıma yapabilecekler. 10 güne kadar bu çalışmaya start vereceğiz. Bu çalışma kapsamında da Zübeyde Hamın Caddesi tek çıkış olarak kullanılacak. Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan üst geçit'i de kaldırmayı düşünüyoruz. Gerek görülürse daha modern bir üstgeçit yapacağız veya lamba ve engel koyabiliriz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 17:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇINARLIDERE IP: 78.160.38.xxx Tarih : 25.08.2009 09:29:50

Palyatif çözümler bunlar.Cadde kenarlarına yapılan paralı parkların kaldırılması yeter trafiğin rahatlamasına.Yeni park alanları oluşturuyor belediyemiz.Para kazanmak adına.Örnek vereyim:Bayındırlık Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğünün olduğu cadde.Tek şerit yaptılar.Bir tarafı paralı park.Diğer tarafı da parasız!