2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Kesinti susuz bıraktı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, su kuyularının elektriklerin kesilmesi nedeniyle evlerinde suları akmayan vatandaşlar eylem yaptı.

Pazarcık Belediyesi'nin elektrik dağıtımı yapan firmaya olan borcundan dolayı ilçenin içme suyunu dağıtan kuyuların elektrikleri kesildi. Kuyuların elektriklerinin kesilmesinin ardından ilçeye 4 gün boyunca su verilemedi. Bunun üzerine bu gün toplanan ilçe sakinleri sloganlar atarak elektrik dağıtımı yapan firmaya yürüdü.

12 Eylül Caddesi'nde yürüyen ve bir süre Kahramanmaraş-Adıyaman Karayolunda oturma eylemi yapan grup adına konuşan MHP'li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Kaykı, yaşanan kesintilere tepki gösterdi. Belediyenin borcu nedeniyle bir ilçenin mağdur edilemeyeceğini kaydeden Kaykı, şöyle konuştu:
"Belediyenin borcu varsa banka hesaplarına bloke konulsun, gayrimenkullerine icra götürülsün. Belediye binasının elektriği kesilsin ama ilçeye su sağlayan kuyuların elektriğinin kesilmesi kurumun iyi niyetli olmadığının bir göstergesidir. Türkiye de tüm belediyelerin borçları vardır. Ancak her şey para değildir. İnsani değerler hiçe sayılamaz ve toplumu germek kimseye fayda sağlamaz. Pazarcık halkı, hakkını sonuna kadar savunacaktır".

Pazarcık Devlet Hastanesi'nin de belediyeye 150 bin TL borcu bulunduğunu hatırlatan Kaykı, buna rağmen belediyenin tankerlerle hastaneye su taşıdığını ifade etti. Okullarda da suların kesildiğini hatırlatan Kaykı, öğrencilerin de hastalık riskiyle karşı karşıya olduğunu sözlerine ekledi.

Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara'da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediyenin 51 bin TL ödemeyi kuruma yaptığını buna rağmen elektriklerin açılmadığını öne sürdü. Kesintilerin art niyetli olduğunu savunan Dalkara, elektriklerinin biran önce açılmasını istedi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş olaysız şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 18:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?