6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Kısa dönem erlerin gurur günü

KISA DÖNEM ASKERLERİN GURUR GÜNÜ

Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda acemi eğitimini tamamlayan 333. kısa dönem erler yemin etti.

Yaklaşık bir ay süren eğitimlerde, atış, spor ve bakım branşlarında temel eğitim alan kısa dönem erler için Kahramanmaraş Erdem Beyazı Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda yemin töreni düzenlendi. Bayrak ve silah üzerine el koyarak asker andı içen erler, usta asker olurken jandarmanın çeşitli kademelerinde görev yapacaklar.

Törende konuşan Jandarma Binbaşı Kemal Sarıtaş, jandarmanın 171 bir yıldır Türkiye’nin asayiş ve güvenliği için sarsılmaz bir iradeyle ayakta durduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılan her Türk gencinin temel askerlik eğitimini aldıktan sonra bayrak ve silah üzerine el basarak ant içtiğini hatırlatan Sarıtaş şunları söyledi:

“12 Nisan 2010 tarihinden itibaren kutsal vatan görevini ifa etmek üzere birliğimize katılan yiğit evlatlarımız temel eğitimlerini tamamlayarak bu gün ant içip tam bir asker oldular. Hepsi, ülkemize 171 yıldır hizmet etmekte olan jandarma teşkilatının bir mensubu olarak karşınızda sarsılmaz bir iradeyle dimdik durmaktadır. Daima minnet ve şükran duyduğumuz duymaya devam edeceğimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda coşku ve heyecanla ant içtiniz ve yemin ettiniz. Bu yemininizin başta sizler olmak üzere ailelerinize ve silahlı kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Törene, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçüdağlı, İl Müftüsü Bekir Gülce, subay, astsubay ve aileler katıldı.

KISA DÖNEM ASKERLERİN GURUR GÜNÜ
KISA DÖNEM ASKERLERİN GURUR GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 16:16:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?