2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

KMTSO Meclis toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mehmet Balduk, "Daha yaşanılabilir bir kent istiyorsak, eğitime her şeyden daha çok önem vermeliyiz" dedi.

KMTSO'nun bu ayki meclis toplantısı Kipaş Eğitim Kurumlarında yapıldı. KMTSO Başkanı Mehmet Balduk ve meclis üyeleri ile eşlerinin katıldığı toplantıda, üyelere okul gezdirilerek, verilen eğitim hakkında bilgiler verildi.Okul Müdürü Ali Boz, okulun hedefinin çok büyük olduğunu belirterek, "Biz Kahramanmaraş'ın ya da bölgenin değil, Türkiye'nin en önemli okullarından birisi olmak için, ülkenin en iyi ilk üç okulundan biri olmak için yola çıktık. Okulumuzda sadece başarıyı önemli kılıyoruz ve başarılı olan her öğrenciyi okulumuza kaydediyoruz" dedi.

Meclis Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu, bundan sonraki meclis toplantılarının kentin turistik önem taşıyan yerlerinde yapılacağını söyledi. Küresel mali krizin etkisinin hala devam ettiğini kaydeden Balcıoğlu, KMTSO üyeleri olarak bu krizden çıkmak için çeşitli arayış içinde olduklarını vurguladı.

Meclis üyelerine hitap eden Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, eğitimin içinde oldukları bir sektör olmadığını belirterek, okula başlamalarının nedenini şöyle anlattı:

"Biz bu şehirde, tekstilde, çimentoda, enerjide çok güzel projelere imza attık. Ancak eğitim, içinde bulunduğumuz bir sektör değildi. Eski Valimiz İlhan Atış benden bir lise istedi ve kabul ettik. Nedeni ise eğitimdeki başarı sıramızın çok geride olmasıydı. Çünkü biz tekstilde, sanayileşmede, nüfusta Türkiye'nin en büyük illerinden biriyiz. Eğitimde ise başarısız olmamızı Kipaş olarak içimize sindiremedik. Daha sonra ise bu işe girerek okulu yaptırdık. Bu arada çevremin de telkiniyle okulu bizim işletmemize karar verdik. Çünkü kentimizin eğitimdeki başarı durumu ortada. Bu okulu da verirsek değişen bir şeyin olmayacağını anladık. Bu bizim tamamen hayır amaçlı olan bir yatırımımız. Başarılı olan her çocuk burada eğitim alabiliyor. Biz bu şehirden kazanıyoruz ve tüm yatırımlarımızı da bu şehre yapıyoruz. Bundan önce böyleydi, bundan sonrada böyle olacak"

KMTSO Başkanı Mehmet Balduk ise beyin göçünün engellenmesi için eğitim kurumlarıyla, sağlık kurumlarıyla, sosyal tesisleriyle daha gelişmiş bir Kahramanmaraş'ın oluşması gerektiğini söyledi. Bunun yolunun eğitimden geçtiğini kaydeden Balduk; "Ben şahsen Maraş'ın geleceğinden endişe ediyordum. Çünkü bizim dönemimizde müteşebbis bir nesil yetişti. En büyük korkumda bu müteşebbis nesilden sonra gelecek çocukların dünyanın da büyük sorunu olan patron konumuna geçip kenti terk etmeleri ve başka yerlere gitmeleri olacaktı. İşte bunu önlemek için beyin göçünü engellemek için, Kahramanmaraş'a daha profesyonel insanları taşıyabilmemiz için eğitim kurumlarıyla, sağlık kurumlarıyla, sosyal tesisleriyle daha gelişmiş, daha yaşanılabilir bir kent oluşturmalıyız. Çünkü buraya gelebilecek bir yöneticinin ilk sorduğu şey, "çocuğumu nerede okuturum, hastalanırsa nerede tedavi ettiririm, hangi sosyal tesislere götürebilirim" oluyor. İşte bu nedenle bu modern tesislerin sayısını artırmamız gerekiyor. Bu ve bunun gibi güzel yatırımı yapan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Balduk daha sonra, Kipaş Holding'in ortaklarından olan Öksüz ve Gümüşer ailelerini platforma çağırarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada Hanefi Öksüz, bir soru üzerine ilerleyen zamanlarda Kipaş Üniversitesi için de çalışma yapabileceklerini söyledi.

KMTSO üyeleri toplantının ardından, inşaatı tamamlanan ve ilerleyen günlerde resmi açılışı tamamlanacak olan Ramada oteli ziyaret etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 11:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?