2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Korkunç cinayet!

Aşk hayatı yaşadığı kadını, parasını ve evini alıp Ahir Dağı zirvesine gömdü.

Adana'da görev yapan bir polis memurunun, aşk hayatı yaşadığı kadını, 26 bin TL parasını ve evinin tapusunu aldıktan sonra öldürerek Kahramanmaraş'taki Ahir Dağı zirvesine gömdüğü ortaya çıktı. Talihsiz kadının cesedi, yaklaşık 2.5 metre kalınlığındaki kar tabakasının altından çıkarıldı.

Adana ve Kahramanmaraş polisi, yaklaşık 7 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından büyük bir cinayeti ortaya çıkardı. Alınan bilgilere göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Hürriyet Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Fatih Y. (42), geçen yıl eylül ayında tanıştığı Kamile Ö. (48) ile aşk hayatı yaşamaya başladı. Eşini kaybettiği ve 13 yaşındaki kızıyla yaşadığı öğrenilen Kamile Ö.'nün yanına yerleşen Fatih Y., ev satın almak istediğini ancak kendisinin maaşında haciz olduğu için kredi çekemediğini söyleyerek kadından yardım istedi. Kamile Ö., bir bankaya giderek kocasından kalan maaşı gösterip 26 bin TL kredi çekerek polis memuruna verdi. Bir süre sonra Fatih Y., bu paranın yetmediğini söyleyerek, eşinden ayrılıp kendisiyle evleneceği vaadiyle Kamile Ö.'den evinin tapusunu istedi. Kadın, bunu da kabul ederek evinin tapusunu Fatih Y.'nin üzerine kaydettirdi. Ancak Fatih Y.'nin kredi çekmemesi, tapuyu vermemesi ve eşinden de boşanmaması üzerine çift arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Fatih Y.
evden ayrıldı.

Aradan bir süre geçtikten sonra Kamile Ö., evini almak umuduyla Fatih Y. ile irtibata geçerek Gaziantep'te buluştuktan sonra katil zanlısının memleketi Kahramanmaraş'a geldi. Fatih Y., daha sonra Kamile Ö.'yü Kapıçam mevkisinde tabancayla 2 el ateş ederek öldürdü. Daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan kardeşi Akif Y.'den yardım isteyen katil zanlısı, kardeşiyle birlikte Kamile Ö.'nün cesedini Ahir Dağı eteklerindeki Cancık Mağarası civarında gömdü.

Aradan 45 gün geçtikten sonra cesedin burada bulunabileceğinden korkan kardeşler, cesedi buradan çıkartıp Ahir Dağı'nın zirvesindeki Karagöl civarındaki Keklikpınarı mevkiinde üzerine kireç dökerek tekrar gömdü.

POLİS İĞNEYLE KUYU KAZDI

Kamile Ö.'nün kızının, annesinden haber alamaması üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı müracaatın ardından araştırma başlatıldı. Tüm izlerin Fatih Y.'yi göstermesinin ardından gözaltına alınan polis memuru, önce delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldı. Ancak cinayetin peşini bırakmayan Adana ve Kahramanmaraş polisinin 7 ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından Fatih Y., karısı Yıldız Y. ve kardeşi Akif Y. gözaltına alındı. Katil zanlısı ve karısı susma hakkını kullanırken, Akif Y. ise cinayeti itiraf etti.

Akif Y.'nin itirafları doğrultusunda ilk olarak Cancık Mağarası civarındaki mezarı kazan polis, burada kadına ait tişörtü ve doku örnekleri buldu. Akif Y.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda araştırmayı sürdüren polis, cesedin Ahir Dağı zirvesi Karagöl civarı Keklikpınar'ı mevkiine gömüldüğünü tespit etti. Polis, bölgedeki kar kalınlığının yaklaşık 2.5 metreyi bulması ve toprağın donmuş halde olması nedeniyle bazı yerlerde kazı yaptı ancak ilk etapta ceset bulunamadı. Cinayet masası dedektifleri, Özel Harekat Polisleri, Kahramanmaraş Belediyesi'nden alınan işçilerin ve özel olarak kiralanan 4x4 arazi araçlı ekiplerin de katıldığı kazı çalışmaları sonucunda bugün akşam cesede ulaşıldı.

Bulunan ceset, otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna getirildi. Cesedin daha sonra Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi bekleniyor.

MESLEKTEN ATILDI

Öte yandan katil zanlısı Fatih Y.'nin gözaltına alındığı gün başlatılan idari soruşturma neticesinde meslekten ihraç edildiği öğrenildi. Fatih Y.'nin eline geçen paralarla son bir yılda yeni bir ev ve bir otomobil aldığı belirlendi. Ayrıca Fatih Y.'nin internette tanışıp, yakınlık kurduğu iki kadından da paralar aldığı, bu kadınları da öldürmeyi planladığı öne sürüldü

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2012 Cumartesi 19:46:58
Güncelleme :20 Mart 2012 Salı 18:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?