6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Köylülerden çöp protestosu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ne bağlı Maksutuşağı Köyü'nde yaklaşık 2 bin 500 kişi, bölgede katı atık depolama alanı kurulması için başlatılan çalışmaları protesto etti. 

Kahramanmaraş Belediyesi'nin Pazarcık'ın Maksutuşağı Köyü yakınlarında kurmak istediği katı atık depolama alanı için Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi tarafından bölgede keşif yapıldı. Sabah saatlerinde keşif heyetinin geleceği haberini alan yaklaşık 2 bin 500 kişi, Arap Tepesi mevkiinde toplanarak, açtıkları döviz ve pankartlarla bölgede katı atık depolama alanı kurulması için başlatılan çalışmaları protesto etti. Otomobil, kamyon ve traktörleriyle Arap Tepesi mevkiine gelen köylüler, sıcağa rağmen keşif heyetinin çalışmasını sessizce izledi. Çevre köylerle birlikte Adana, Mersin, Gaziantep ve İstanbul'dan gelen köylü yakınları da protestoya destek verdi. 

Köylüler, bu alanın çöp depolama merkezi olmaması için bütün hukuki yolları deneyeceklerini ifade etti. Protestocu köylüler, Pazarcık Belediye Başkanı Memiş Özdal'a da ÇED raporuna imza attığı gerekçesiyle tepki gösterdi. 

Öte yandan, mahkeme heyetinin keşif çalışması devam ederken, bazı vatandaşlar arazide kekik topladı. Jandarma geniş güvenlik önlemi alırken, eylem herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 15:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?