2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

KSÜ Bahar Şenlikleri başlıyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 8. Bahar Şenlikleri 12 Mayıs Salı günü başlıyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Mart ile birlikte basın toplantısı düzenleyen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, şenliklerde sanatçı Rafet El Roman, Yusuf Güney, Sevcan Orhan ve Kutsi sahne alacağını bildirdi.

12 Mayıs'ta başlayıp 15 Mayıs'ta bitecek şenliklerde, spor, sanat ve kültürel alanlarda bir çok etkinliğin yapılacağını kaydeden Baytorun, "Şenliğimizle, öğrencilerimizi yıl sonunda girecekleri sınavlara motive etmeyi amaçlarken, üniversitemizle halk arasında kaynaşma sağlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliklerimize katılarak hem eğlenecek, hem de üniversitemizin bir yıl boyunca katettiği mesafeyi görme fırsatı bulacaklar" dedi.

Baytorun, konserlerin halka açık olduğunu belirtirken, öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacağını, vatandaşlardan ise 3 TL, araç başına ise 10 TL'lik ücret talep edileceğini ifade etti.

BAYTORUN'DAN KSÜ TIP FAKÜLTESİ İÇİN KADRO TALEBİ

Rektör Baytorun, inşaatı devam eden 400 yataklı KSÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi için de kadro çıkartılması gerektiğini söyledi. İnşaat için 9 milyon TL'lik bütçeleri bulunduğunu kaydeden Baytorun, "Bu parayı harcamak için yetki verilir ve gerekli olan bin kişilik kadro çıkartılırsa bu yıl sonunda hastanenin 200 yatağını faaliyete geçiririz. Ancak öncelikli olarak kadro sorununun çözülmesi lazım. Bu hastane için en az 500 akademik, 500'de hastane de çalışmak üzere bin kişilik kadro gerekiyor. Biz geçen yıl mevcut TIP fakültesinde 305 bin hasta muayene etmişiz. Bu hastane açıldığında ise Kahramanmaraş sağlık açısından çok önemli yerlere gelecek. Bu konuda siyasilere büyük iş düşüyor. Onlardan istediğimiz kadro yasası için mecliste girişimde bulunmaları" dedi.

Baytorun, kadro çıkması için, Milli Eğitim Bakan'ın 'olur' vermesi ile, Bakanlığa bağlı Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü'nün Maliye Bakanlığından talepte bulunduğunu, bu talebin bakanlıkta onaylanmasının ardından meclise sunulduğunu ve yürürlüğe girdiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?