6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

KSÜ'de akademik yıl açılışı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, insanlığın ulaştığı bilgi toplumunda refaha ulaşmanın yolunun entelektüel sermayeden geçtiğini söyledi. 

KSÜ'de, 2006-2007 öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı. İlk tören, rektörlük önünde Rektör Prof. Dr. Nafi Baytorun'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra üniversite tarafından kampus içerisine yaptırılan dev bayrak Vali İlhan Atış, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından açıldı. 

Ardından, Osman Tekinel Konferans Salonu'nda düzenlenen törene geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra KSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Özkan Doğan bir konuşma yaptı. Daha sonra KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun bir konuşma yaptı. 

Üniversitelerin toplumun dinamiği olduğunu söyleyen Baytorun, "Yaratıcı bir toplumun oluşması, işleyen bireylerin yetişmesi, ülke geleceğinin, insan gücünün, ekonominin, hukukun, sağlığın planlanması, bayındır bir ülkenin yaratılması, sağlam bir yapının oluşması üniversite eğitiminin niteliğine bağlıdır" dedi. 

"Başarı bizim için hedef değil, bir yolculuktur" diyen Baytorun, "Üniversitemiz son 4 yıllık dönem içerisinde başarıyla tamamlanan birçok projeye imza attı. Hayaller projelere, projeler gerçeğe dönüşürken, yaşadıklarımız ve öğrendiklerimiz paha biçilmez değerlerdir" diye konuştu. 

Bilgi toplumunun, ancak üniversitelerle gerçekleştirilebileceğini ifade eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, bundan dolayı bilgiyi üretmenin, sağlıklı olup olmadığını denetlemenin ve yaymanın üniversitelerin temel görevi olduğunu söyledi. Baytorun, "Günümüzde insanlığın ulaştığı bilgi toplumunda refaha ulaşmanın koşulları; bilim, teknoloji, kültür ve iyi gelişmiş insan gücüdür. Yani entelektüel sermayedir. Bunların ana kaynağı ise üniversitelerdir" dedi. 

Törende akademik aşama gösteren öğretim üyelerine biniş giydirildi. Daha sonra Atilla Karaosmanoğlu tarafından açılış dersi verildi.
Törene; Vali İlhan Atış, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Muharrem Morgül, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ernail Keleş, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 17:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?