4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

KSÜ’de mezuniyet coşkusu

KSÜ’DE MEZUNİYET COŞKUSU

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Vali Şükrü Kocatepe, Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik kalkınması, sosyal ve demokratik alandaki gelişmelerinin dünyada hayranlıkla izlendiğini belirterek, “Bu bilinçle, gençlerimizi ülkemize, vatanımıza, milletimize, sahip çıkan insanlar olarak yetiştirmek istiyoruz ve öyle yetiştiğinize inanıyoruz” dedi.

KSÜ’nün fakülte ve yüksek okullarında eğitimlerini tamamlayan 2 bin öğrenci mezun oldu. Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda düzenlenen törende, diploma almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler hayatlarında yeni bir döneme “merhaba” dediler.

Öğrencilerin seremonisinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene aileler de büyük ilgi gösterdi. Törenin açılış konuşmasını yapan dönem birincisi Güldane Tepesuyu, alacakları diplomanın, aileleri, eğitimleri ve kendilerinin özverilerinin gurur verici buluşmasını temsil ettiğini söyledi. Uzun ve zorlu bir sürecin sonuna geldiklerini söyleyen Tepesuyu, “Bu gün hayatımızın acı ve tatlı bir sayfasını kapatıyoruz. Umarız alacağımız bu diplomalar hepimizin hayatında yeni ve güzel bir sayfa açar” diye konuştu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ise mezuniyet töreninde ortak bir sevinci paylaşmak için toplandıklarını ifade etti. Mezun olan öğrencileri hayatlarının yeni bir dönemine uğurlamanın coşku, heyecan ve telaşını yaşadıklarını dile getiren Karaaslan, şöyle konuştu:

“Üniversiteler bilim ve kültürü geliştirerek kuşaktan kuşağa aktaran kurumlardır. Üniversiteler bilim üreten, bilimsel gelişmeye öncülük eden, toplumu aydınlatan, ülke sorunlarına gerçekçi çözümler arayan, evrensel değerleri ulusal değerlerle bütünleştirerek genç kuşaklara aktaran kurumlardır. Üniversite sadece kitaptan okutan, sadece bilgi aktaran eğitim kurumları değildir. Bilgi aktarmanın yanında düşünceyi geliştiren yeni teknolojiler geliştiren yerlerdir. Bu günde öğrencilerimiz için yeni bir başlangıç anlamı taşıyan mezuniyette buluştuk. Öğrenci velilerimiz, çocuklarının istikballeri ile ilgili korku duymasın. Onlar bizlerin takdirini kazandılar ve övgüler aldılar. Ortaya koydukları projeler ve dayanışmayla gerek bizim, gerekse öğretim elemanlarının emeklerinin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Çocuklarınızla gurur duyabilirsiniz ve bundan sonraki hayatlarında da başarılarını kıvançla izleyebilirsiniz.”

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’de ülkenin geleceğinin gençlere emanet olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bulunduğu konum itibariyle dünyanın en gözde ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Kocatepe, “Bu coğrafya dünyanın bir çok ülkesinde hayranlıkla izlenmektedir. Cumhuriyetimizi Atatürk’ün kurduğu günden bu güne kadar kat ettiği mesafe yine hızla devam etmektedir. Bu hızlı gelişme, ülkemizin ekonomik kalkınması sosyal ve demokratik alandaki gelişmeler hayranlıkla izlenmekle birlikte yine bu coğrafya üzerindeki kötü emelleri olanlarında içimize birçok ayrılık sokma çabalarını da kamçılamaktadır. İşte bu bilinçle gençlerimizi, ülkemize, vatanımıza milletimize sahip çıkan gençler olarak yetiştirmek istiyoruz ve öyle olduğuna inanıyoruz. Onlara bu ülkeyi emanet eden şehitlerimize, atalarımıza, layık gençler olarak ülkemizde görev alacak ve aynı sorumluluk duygularıyla hareket edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Fakülte ve yüksek okullarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği törende dönem nişanını, okul birincisi Güldane Tepesuyu yaş kütüğüne çaktı. Tören, öğrenci andı ve keplerin havaya fırlatılması ile son buldu.

KSÜ’DE MEZUNİYET COŞKUSU
KSÜ’DE MEZUNİYET COŞKUSU
KSÜ’DE MEZUNİYET COŞKUSU
KSÜ’DE MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 19:26:01
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 21:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?