8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Kurbanlık merkezlerine sıkı denetim

Kahramanmaraş İl Tarım Müdürü Ahmet Şahin, kentte kurbanlık satış merkezlerinin çok sıkı şekilde denetlendiğini belirterek, "Şu ana kadar yaptığımız araştırmalarda hormonlu ilaçla beslenen bir tek hayvan dahi tespit etmedik" dedi.

Şahin, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve veteriner hekimlerle hayvan pazarını denetledi. Şahin, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu yıl kurban satış merkezlerinin daha sağlıklı ve düzenli olmasıyla birlikte belediye ile işbirliği yaparak gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Şahin, "İl dışından gelen hayvanlar da sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir. Şu anda bu konuda bir sıkıntımız söz konusu değildir. Çünkü hormon çok kolay tespit edilebilen bir konudur. Buraya gelen hayvanlarda hormonlu ilaçla beslenenlere rastlamadık" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta 3 merkezde kurbanlık satışına izin verildiğini ve bunun dışındaki yerlerde izin verilmeyeceğini de ifade eden Şahin, İl Tarım Müdürlüğü veteriner hekimlerinin 24 saat görev başında bulunduğunu kaydetti. Pazara gelen hayvanların hastalıklı olup olmadıklarının da kontrol edildiğini belirten Şahin, "Ama benim vatandaşlardan ve kurban satıcılarından özellikle bir istirhamım var. Alacakları hayvanların sağlıklarına çok dikkat etmeleri gerekir. Büyükbaş hayvanlarda mutlaka kulak küpesini aramalılar ve kulak küpesiz hayvan almamalılar. Büyük baş hayvanları mutlaka hayvan pazarlarından almalıdırlar. Bunun dışındaki yerlerden almamalıdırlar. Hastalıklı hayvanların satışını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bazı hayvan hastalıkları insanlara da bulaşabiliyor. Bunu önleme adına bu çalışmayı yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 17:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?