2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Kursiyerler eserlerini sergiliyor

Kahramanmaraş Belediyesi'nin beşincisini açtığı Ebru Kursu'nun sonunda kursa katılan kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği ebru sergisi açıldı.

Kahramanmaraş Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği geleneksel Türk Süsleme Sanatı olan Ebru Kursu 5. dönemi tamamlandı.

Kültür ve sanat eserlerinin öğrenimine büyük önem veren Kahramanmaraş Belediyesi'nin başlattığı kurs sonunda, Ebru resimlerinden oluşan 109 adet eser, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde açılan sergi ile Kahramanmaraşlı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül serginin açılış kurdelesini keserken, açılışın ardından 5. dönem Ebru Kursu kursiyerlerine katılım belgeleri verildi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, geleneksel ebru sanatını yaşatmak ve günümüz insanlarına tanıtmak için bu tür sanatsal etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek; "Ebru kursunun bu dönem beşincisini yaptık. Bu bizim için mutluluk verici. Emeği geçenlerin ve tüm hanımlarımızın ellerine sağlık. Zaten hanımların elinin değdiği her şey güzel olur. Sergiyi gezince bunu daha iyi görebileceğiz. Sergimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Sergi açılışına, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Özcan Konuklar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, İl genel meclis üyeleri, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 11:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?