1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

'Kurtuluş destanı' belgesel oldu

TRT Ankara Radyosu tarafından hazırlanan "Kurtuluş Yolunda Maraş" belgeselinin galası yapıldı.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından hazırlatılan belgesel, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılan gala ile gösterime sunuldu. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, galada yaptığı konuşmada, yapılan çalışmanın kentin kurtuluşunu anlatan ilk belgesel olduğunu belirterek, "Kahramanmaraş'ın kurtuluşu tam anlamıyla bir destan. Bu destanı buraya tayin olduktan sonra daha iyi anladım. Maraş'ın kurtuluşu sadece Türk tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından da büyük önem taşıyor. Bundan sonraki aşamada, inşallah bu destanı, kaliteli bir sinema filmi veya da bir dizi olarak görmek istiyoruz" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı ise, "Bu şehrin kurtuluş hikayesini dinleyenler kendisini hayret etmekten alıkoyamamaktadır. Bu belgesel, bizi tekrar o günlere götürecek ve nasıl bir destan yazıldığını tekrar hayretler içerisinde izleyeceğiz. Emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

21 Ocak 1920'de başlayan ve 22 gün 22 gece süren direnişin ardından, Fransız kuvvetlerinin yenilgiye uğratılmasını anlatan belgeselde, kurtuluşu yaşayan vatandaşların, şehit ve gazi yakınları ile bir çok tarihçinin görüşlerine yer veriliyor.
Büyük beğeni toplayan belgeselin galasına, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Galanın ardından Vali Tanılır, belgeseli hazırlayan Alper Akça Baysan ve Fatma Büyükkalkan'a bir buket çiçek takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 13:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?