1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

'Lahana' yarışması 22 Ekim'de

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından "En İyi ve En Büyük Lahana" yetiştiriciliği yarışması düzenleniyor.

Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş, yarışmanın Türkiye genelinde bir ilk olduğunu belirterek, "Yarışmayla hem çiftçilerimizi teşvik edeceğiz hem de ilçemizin tanıtımını yapacağız" dedi.

Elbistan'da yetiştirilen dev lahanalar düzenlenecek yarışma ile tanıtılacak. Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve İlçe Tarım Müdürü Recep Yılmaz'ın organizesinde gerçekleştirilecek yarışma ile Türkiye'de ilk defa en iyi ve en büyük lahana belirlenecek.

Üreticiler, 22 Ekim'de yapılacak yarışmaya katılmak için bulundukları yerin il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurularını yapabilecekler. Yarışma ile Elbistan lahanasının tanıtımının yapılacağını belirten Kaymakam Altıntaş, "İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile beraber ilçemizde önemli ölçüde yetiştirilen lahananın tanıtımını ve üretimini teşvik etmek amacıyla bu yarışmayı düzenlemeye karar verdik. Ben görevim gereği birçok yerde bulundum. Hiç burada yetişenler kadar büyük beyaz lahana görmedim. Burada 30-40 kilogramı bulan beyaz lahanalara rastladım. Bu nedenle Türkiye'nin en büyük beyaz lahanasını seçme yarışmasına ev sahipliği yapabileceğimizi düşündük. Böylece hem çiftçilerimizi teşvik etmek hem de ilçemizin tanıtımını yapmak anlamında böyle bir yarışma düzenlemeye karar verdik" diye konuştu.

Altıntaş, yarışmanın Türkiye genelini kapsayacağını ifade ederek, "Onun için de İl Tarım Müdürlüğümüz ile görüştük. Taleplerimizi ilettik. Onlarda ülke genelindeki tarım müdürlüklerine yazı yolladılar. Daha ulaşabildiğimiz her yere bu yarışmanın duyurusunu yapacağız. Türkiye'nin en büyük beyaz lahanası nerede ise gelsin görelim. Lahanaya sadece kilogram olarak bakacağız. Yarışmada dereceye girenlere değişik güzel ödüllerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

İlçe Tarım Müdürü Recep Yılmaz ise, yarışmayla çiftçileri daha iyi, daha kaliteli lahana üretmeye teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Bu yarışmanın amacı çiftçileri daha kaliteli ve daha güzel ürün yetiştirmeye teşvik etmek. Çiftçilerimizin kendilerine olan güven duygularının artmasını sağlamak. Bunun yanında onlar arasında tatlı bir rekabet ortamı oluşturmak ve daha fazla üretime teşvik etmek. Bu yarışmanın en fayda sağlayacağı noktalardan biri de ilçemizin tanıtımına faydası olacaktır. Lahana deyince Elbistan adının çağrışım yapması çok önemlidir. İlginç bir yarışma olacak. Yarışma gününden bir gün öncesine kadar müracaatlarını yapabilir."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 16:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?