1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Liseli Ali yardım eli bekliyor

Kahramanmaraş'ta kemik erimesi hastalığıyla mücadele eden Kazmacı ailesinin dramı yürek burkuyor. Annesi ve teyzesi ile aynı kaderi paylaşan lise öğrencisi Ali Kazmacı, en büyük hayalinin ÖSS'yi kazanmak olduğunu belirterek, "Yazı yazdıkça parmaklarım acıyor ancak en büyük hayalim ÖSS'yi kazanmak" dedi.

Annesi ve teyzesiyle aynı kaderi paylaşarak 12 yıldır kemik erimesi hastalığıyla mücadele eden lise öğrencisi Ali Kazmacı, 10 yıl önce babasını kaybetmesinin ardından bir türlü tedavisini yaptıramadı. Zorlukların ve hastalıkların karşısında hayata tutunmaya çalışan Ali ve annesi Sultan Kazmacı, uzanacak bir yardım eli bekliyor. Henüz 5 yaşındayken kemik erimesi ile mücadele etmeye başlayan Ali, 7 yaşına geldiğinde babasını kaybetti. Ali, hastalığının ilerlemesi sonucu günlük yaşamda birçok aktiviteden mahrum kalmaya başladı. 3 kişilik aile 3 ayda bir aldıkları özürlü maaşı ile geçimlerini sürdürmeye çalışırken, hasta anne ve oğlu sağlıklarına kavuşmak için uzanacak yardım elini bekliyor.

Tedavisi için Ankara'ya gittiğini belirten Ali, kendisine karşı ilgisiz kalındığından yakındı. Verilen ilaçlarla tedavisinin geçiştirildiğini iddia eden Ali Kazmacı, "Annem 5 yaşından beridir bu hastalığın içinde olduğumu söylüyor. Sonraları Ankara'daki birkaç hastaneye gittiğimde, bana sadece ilaç verdiler ve bu hastalığımın kalıtsal olup her geçen gün ilerleyeceğini söylediler. Açıkçası benimle fazla ilgilenmediler. Önceleri koşabiliyordum, şimdi koşmaya gücüm yetmiyor ve git gide gücüm azalıyor.

Buradaki hastanelere de gittim, bana sadece ilaç yazıp bu ilaçların iyi geleceğini söylediler fakat değişen bir durum yok. En büyük hayalim ÖSS'yi kazanmak, bunun için zor bulduğum parayı dershaneye vererek eğitimimi sürdürüyorum. Ancak derslerde çok zorlanıyorum, yazı yazdıkça parmaklarım acıyor. Sadece bunlarla kalmıyor, geçim derdi de var. Annemin 3 ayda bir aldığı özürlü maaşı ile evi doğru dürüst geçindiremiyoruz bile. Tek isteğim bize yardım elinin uzanması ve bu hastalıktan kurtulmam" dedi.

Anne Sultan Kazmacı ise, "Çok zor günler geçiriyoruz. Hastalığım her gün ilerliyor. Yaşım itibariyle de kalkıp yürümeye bile derman bulamıyorum. Evde bir ihtiyacımı gidermek için çocuğum Ali'yi bekliyorum. O olmadan bir yere hareket edip, bir şeyler alamıyorum. Dengemi doğru dürüst kuramıyorum. Tek isteğim, daha fazla erimeden bize bir yardım elinin uzanması" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 22:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?