2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Lüks oto hırsızları yakalandı

Kahramanmaraş ve İstanbul'dan çaldıkları 15 lüks otomobili çenç ederek satan 3 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Ali Bahadır Z. (32), Memili K. (30) ve Ökkeş Ç.'nin (33) İstanbul'da ve Kahramanmaraş'ta lüks araba çalıp sattığı bilgisine ulaştı.

Soruşturmayı derinleştiren dedektiflerin yaklaşık 1,5 aylık çalışmasının ardından düzenlenen operasyonla 3 zanlı yakalandı. Zanlıların 10'u İstanbul, 5'i ise Kahramanmaraş'tan olmak üzere toplam 15 aracı çaldığı, araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek (çenç ederek) sattıkları anlaşıldı.

Zanlıların ifadesi doğrultusunda çalıntı araçlar tek tek satıldığı kişilerden toplanırken, zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda ise araçları çalmakta kullandıkları oto beyni ve kontak anahtarları, yine oto çalmakta kullanılan immobolazerli kontak anahtarları ve anahtar çipleri, başka arabalara ait plakalar, ruhsat bilgileri ve çenç yapılan araçların getirilmesi sırasındaki harcamalara ilişkin notlar ele geçirildi. Çalınan araçlardan birinin Kahramanmaraş Adliyesi'nde görevli bir hakime ait olduğu bilgisine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Bahse konu şüpheli şahısların Kahramanmaraş iline sürdükleri değerlendirilen başka arabaların tespiti ile yapılan çalışmalar neticesinde, 15 adet lüks araç sattıkları tespit edildi. Bu otolardan 10 tanesinin motor şasi numaralarının değiştirilerek İstanbul ilinden çalıntı olduğu, 2 adet lüks aracın motor şasi numaralarının tamamen silindiği ve çenç yapıldığı belirlendi. Gerçek plakaların tespitine devam edilmekte olup, ayrıca 3 lüks araca da yine çenç yapıldığı değerlendirilerek, araçların dosyalarına tahdit konulmuş ve takiplerine devam edilecektir. Şahısların bu şekilde lüks otoları ilimizde piyasaya sürerek haksız kazanç sağladıkları ve birçok vatandaşımızın dolandırıldığı anlaşılmıştır" dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar Ali Bahadır Z., Memili K. ve Ökkeş Ç., sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 14:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?