1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

MADO'dan el yapımı dondurma

Kahramanmaraş'ın dünyaca ünlü dondurma markası MADO, havaların ısınmasıyla birlikte el yapımı dondurma satışlarına başladı. Dondurma çeşidini 120'ye çıkartan MADO, şimdi de kentin iki ayrı lezzeti olan dondurma ve kırmızı pul biberi el yapımı dondurmada birleştirdi.

Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli ülkelerine açtığı şubeleri ile Kahramanmaraş dondurmasını dünyaya tanıtan MADO, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turist akınına uğramaya başladı.

Fabrikasyona geçilmesi ile dünyanın pek çok ülkesine dondurma ihraç eden MADO, turistik geziler kapsamında kente gelen konuklara da diledikleri takdirde el yapımı meyveli dondurma sunuyor. MADO, çilekli, kavunlu, elmalı, karpuzlu, vişne ve ballı dondurmanın ardından bugün Kahramanmaraş'a özgü kırmızı biberli dondurmayı müşterilerin beğenisine sundu.

Çatal ve bıçakla yenen dondurmayı üreterek Türkiye'ye ayrı bir damak tadı kazandırdıklarını dile getiren MADO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Kanbur, her geçen gün yenilikleri devam ettireceklerini söyledi. Kanbur, gelen konuklara anında el yapımı meyveli dondurma hazırlayabildiklerini belirterek, günün konsepti olarak ise kırmızı biberli dondurmayı seçerek satışa sunduklarını dile getirdi.

Kanbur, "Çatal ve bıçakla yenen dondurmayı Türkiye'nin ve Kahramanmaraş'ın gündemine getirerek buna damga bastık. Şimdi de elle yapılan, yani geçmişte dedelerimizin, babalarımızın yaptığı usulle yaptığı dondurmayı meyveli olarak yapmaya başladık. Örneğin ne gibi özellikleri var bunların. Bu dondurmalarımız tam 120 çeşit. Misafirlerimiz, müşterilerimiz bize geliyor diyorlar ki; 'bize bir vişneli dondurma hazırla' diyorlar. Biz de el yapımı olarak, yani geçmişteki baba-dede usulüne uygun olarak karpuzla, çilekle ve son olarak kırmızı biberle doğal olarak burada hazırlıyoruz. Bu günkü konseptimizde ise yine acılı dondurma var. Kahramanmaraş'ın acısını yani biberini öğütüp, alfa toksinsiz olarak getirip, onu dondurmayla birlikte halkımıza sunduk ve büyük beğeni kazandı. Şu anda biberli dondurma rağbette. Dışarı ülkelerden gelen misafirler olsun, şehirler arası gelen misafirler olsun bunu beğendiler ve bugün için onlara tattırıyorum. Yeniliklerimiz bundan sonra da devam edecek" dedi.

'Biberli dondurma olur mu?' diye şaşkınlıklarını gizleyemeyen konuklar ise, dondurmanın tadına baktıktan sonra ayrı bir lezzet aldıklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 20:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?