4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Maraş şehidini bekliyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Karakola düzenlenen saldırıda şehit olan Kadir Alcıoğlu(34)'nun cenazesi, törenle memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.

Şehit Alcıoğlu için Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay milletvekilleri, askeri erkân, kurum amirleri ve şehidin yakınları katıldı.

ADALET BAKANI: KADİR ŞAHADET ŞERBETİNİ KAHRAMANCA İÇTİ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, törende yaptığı konuşmada, saldırıyı gerçekleştirenlerin bu güne kadar emellerine ulaşamadıklarını ve bundan sonra da ulaşamayacaklarını vurguladı.

Ergin, “Bu alçak ve kalleşçe saldırıyı yapanlar bugüne kadar emellerine ulaşamadılar. Bundan sonrada ulaşamayacaklarını çok iyi bilmeleri gerekiyor. Milletimiz güvenlik güçlerimizle beraber bu vatanı sonsuza dek bir ve beraber olarak kardeşçe yaşatabilmek için gerekli mücadeleyi yapıyor. Bundan sonrada yapacak. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, terör örgütüne 'birilerinin taşeronu' sözleriyle seslenerek, “Bu tür saldırılarla aklınca milletimizin dirliğini, birlik ve beraberliğini hedef alarak insanlarımızın arasına tefrika sokmaya çalışmaktadır. Ancak milletimiz engin sağduyusu sayesinde bu oyunlara bu güne kadar paye vermemiş, bu hainler kurdukları tuzaklara kendileri düşecekler ve kazdıkları kuyuda heba olup gideceklerdir.” dedi.

Şehit Alcıoğlu’na 'Kadir Kardeşim' diye hitap eden İl Emniyet Müdürü Kılıç, konuşması sırasında zaman zaman duygulanarak, “Bugün Allah katında ve milletin gönlünde en yüksek mertebeye erişmiş bulunmaktasın. Çocukların çocuğumuz, annen ve baban atamız, kardeşlerin kardeşimizdir.” dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise Hatay başta olmak üzere ülke genelinde birlik ve beraberliği, huzur ve barışı bozmaya çalışanların güçlerinin bu güne kadar yetmediğini bundan sonrada yetmeyeceğini söyledi.

Şehidin cenazesinin İl Müdürlüğü binasına getirilmesinin ardından gözyaşlarına hâkim olamayan şehidin eşi Fatma Alcıoğlu da acısını eşinin fotoğrafını öperek hafifletmeye çalıştı.

Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu’nun okuduğu duanın ardından görev arkadaşları tarafından omuzlara alınan eşinin cenazesine doğru giden Fatma Alcıoğlu, “Bizi bırakıp nereye gidiyorsun.” sözleriyle gözyaşı döktü.

Memleketi Kahramanmaraş’a gönderilmek üzere ambulansa nakledilen eşi ile birlikte gitmek isteyen Fatma Alcıoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç tarafından ikna edilerek ambulanstan indirildi.

Şehit Kadir Alcıoğlu’nun yarın memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verileceği öğrenildi

Ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 13:14:04
Güncelleme :15 Ekim 2011 Cumartesi 16:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?