2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Maraşlı öğrenciler İtalya yolcusu

 Kahramanmaraş İlköğretim Okulu'nun 5 öğretmen ve 4 öğrencisi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (ABEGPM), yürütülen Comenius programı kapsamında İtalya'nın eğik Pisa Kulesiyle ünlü Pisa şehrine gidiyor.

Kahramanmaraş İlköğretim Okulu, Comenius Programı kapsamında Fransa'nın ardından İtalya'ya gidecek. 5-11 Mayıs tarihleri arasında Pisa şehrinde düzenlenecek 'Su' konulu The Mermaids Travels adı projeye katılacak olan heyet, proje ortaklarından İngiltere, Fransa, İspanya ve İtalya heyetleriyle bir araya gelecek.

Okul Müdürü Erol Yenipınar, insanlık için büyük öneme sahip olan su konusunda böyle bir çalışmanın diğer ülke eğitimcileri ile yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Çünkü tüm insanlık için hayati önemi olan, tüm canlılar için hayat kaynağı olan suyun konuşulması, bu konuda endişe duyulması, neler yapılabileceğinin tartışılması, proje oluşturulması bitmekte olan suyun diğer ülke insanlarını da düşündürdüğünü gösteriyor. Projenin verimli olacağından eminim. Ayrıca bilinmeli ki proje için giden öğretmen ve öğrencilerimiz bizim aynı zamanda turizm elçilerimizdir. Ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde tanıtıp, diğer ülkeleri önümüzdeki aylarda kentimize davet edecekler. Kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Yenipınar, proje kapsamında öğretmenler İbrahim Erdoğan, Sultan Tüzin, Ali Yaşarer, Funda Yıkan ve Necati Güler ile öğrenciler Kardelen Akdoğan, Melike Rabia Berber, Yaren Tüzin ve Zeyneb İspiroğlu'nun İtalya'nın Pisa şehrine gitmek üzere bu gün kentten ayrılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 17:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?