2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Maraş'ta boykot var!

TFF 2. LİG

TFF. 2. Lig 4. grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor'da sezon başından bu yana para alamayan futbolcular 6 gündür antrenmanlara çıkmıyor. Takım kaptanı Mustafa Acar, kulüp başkanı Muhammet Günkut'un yalnız bırakıldığını belirterek, "Tüm şehrin takıma sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Kahramanmaraşspor'da Elazığspor maçı öncesinde başlayan idman boykotu devam ediyor. Elazığ maçına sadece 2 günlük bir idmanla çıkan kırmızı-beyazlı futbolcular Pazar günü oynayacakları Mardinspor maçı öncesi ise henüz hiç antrenman yapmadı. Alınan başarılı sonuçlar ve ligde üçüncü sırada bulunulmasına rağmen bekledikleri desteği görmediklerini söyleyen futbolcular takıma sahip çıkılmasını istedi.

Teknik Direktör Rahim Zafer'in de istifasının ardından, antrenmana çıkmayan futbolcular gündüz saatlerinde de tesislere uğramıyor. Öte yandan futbolcuların idman boykotu da noter tarafından tespit edildi. Tesislere gelen noterler futbolcuların antrenman yapmadığını tutanakla kayıt altına aldılar.

Takım kaptanı Mustafa Acar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada tepkilerinin tamamen duyarsızlığa olduğunu söyledi. Sezon başından bu yana sadece bir iki defa harçlık aldıklarını kaydeden genç futbolcu, kulüp başkanı Muhammet Günkut'a da destek olunmadığını ifade etti. Bu grupta 10 yıldır top koşturduğunu ve kırmızı-beyazlıların gruptan çıkma gücü olduğunu dile getiren Acar şunları söyledi:

"İdmana çıkmamamız tamamen Maraş'ın ileri gelenleriyle ilgili. Başkanımız bu konuda tamamen yalnız kalıyor. Verilen sözler sadece lafta kaldı. Biz şu anda üçüncü sıradayız. Eminim ki biraz daha destek olunduğu takdirde bu gruptan çok rahat çıkarız. Çünkü bu grupta ben 10 yıldır oynuyorum. Play-off'a da çıkarız yine iyi takviyelerle burada da çok güzel yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Maalesef takımda üç aydır futbolcular para alamıyor. Alamamamızın nedeni bazı kişilerin önümüzü kesmesi. Başkan bir

yerlere para almaya gidiyor. Öbür taraftan verilmemesi yönünde baskılar geliyor. Yani bu da tek başkanla olmuyor. Belediye başkanı otobüs sözü vermişti ama 3 ay oldu hala verilmedi. Sezon başından buyana sadece bir defa harçlık aldık. Biz de para bekliyoruz. Şu anda ortalama 5-6 bin lira prim alacağımız var. Bunlar verilse bile önümüz açılır. Bu çok büyük bir para da değil yani. Aramızda aile geçindiren adamlar var. Kredi kartları borcu olanlar var, sağa sola borcu olanlar var. Maraş zengin bir memleket.

Sanayisi olsun diğer konular olsun. 5'er 10'ar bin lira verilemiyorsa ben bir şey demiyorum. 100 bin 200 bin TL bile burada hiçbir şey değil bu insanlar için, çerez parası yani. Ama bilmiyorum neden vermediklerini. Maraşspor'u seviyoruz diyorlar Maraşspor'u yalnız bırakıyorlar."

Acar, boykotlarının sadece idmanlara olduğunu belirterek Mardinspor'a karşı sahaya çıkarak formalarını giyeceklerini sözlerine ekledi.

Daha önce Kocaelispor ve Erzincanspor gibi takımlarda forma giyen 28 yaşındaki tecrübeli futbolcu Hüseyin Keleş'te takıma zarar vermek istemediklerini söyledi. Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Keleş, takım içerisinde ev geçindiren futbolcuların zorluk içerisinde olduğunu vurguladı. Gelecek küçük bir desteğin bile kendileri açısından büyük önem taşıdığını işaret eden Keleş şunları ifade etti:

"Mardinspor maçına çıkmama gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmaz. Kaptanın dediği gibi bizim tepkimiz sadece idmanlara. Sonuçta maça çıkmazsak Maraşspor bundan yara alır. Biz kesinlikle Kahramanmaraşspor'un zarar görmesini istemiyoruz. Biz sadece biraz destek istiyoruz. Çünkü Kahramanmaraşspor koskoca bir şehrin takımı. Bu takımdan başka da profesyonel takım yok zaten. Şehrin ileri gelenlerinden taşın altına ellerini sokmalarını bekliyoruz. Sonuçta hepimiz ekmek parası için buradayız. Ben bekarım

benimde borçlarım var ama aramızda çoluğu çocuğu olan aile geçindiren topçu arkadaşlarımız var. Herkesin diğer konuları bir tarafa bırakması lazım, taşın altına ellerini sokmaları lazım. En azından şu aşamada primlerimizi almak istiyoruz. Destek gelmeden üçüncüysek, kafamız biraz daha rahat olsa maddi problemlerimiz aşılsa Maraşspor'u çok daha iyi temsil edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

KULÜP BAŞKANI MUHAMMET GÜNKUT: "CEZA VERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Kahramanmaraşspor Başkanı Muhammet Günkut ise, idman boykotuna karşı ceza vermeyi düşünmediğini söyledi. Futbolcuların sezon başından bu yana fedakarca emek sarfettiğinin altını çizen Günkut, "Ben futbolcularımla sürekli görüşüyorum ama bu nereye kadar gidecek. Hepsinin evi barkı var, çoluğu çocuğu var. Hepsi bir maksat için buraya gelmişler. Ellerinden gelen her şeyi de yaptılar, sezon başından bu yana fedakarca çalışıyorlar. Artık hayatın gerçeklerini kabul etmemiz lazım. Onlara az çok bir şeylerin

yapılması lazım. Bu artık bizim ve yönetim kurulumuzun gücünü aşıyor. Kaldı ki zaten bu sadece kulüp başkanının ve yönetimin yapacağı şeyler de değil. Sezon başında kulübe talip olan arkadaşlarımız 4-5 trilyonlardan hesap yaptılar. Biz bunun yarısı olsun, üçte biri olsun dedik ama hiç te olmasın demedik. Bunlar oluşmadı. Futbolcularım çok ta haklı değiller ama idmansız kalmaları kendileri için çok ta zararlı olmasına rağmen, "idmana çıkmayalım, bir protesto yapalım" dediler.

Biz çok uçuk bütçeler yapmadık. Takımın geldiği nokta ortada. Buradan geriye gitmek Maraş halkı için çok yazık olur. Konumumuz ortada çok bir fark yok. Birinci de olabiliriz, ikinci de olabiliriz. Zaten play-off'a kaldığımızda otomatikmen geliraar. Bunlar verilse bile önümlerimiz artıyor. Biraz olsun destek bekliyoruz" dedi.

Takımın şu anki durumu için değil, geleceğine yönelik projeler yaptıklarını söyleyen Günkut küçük bir destekte çok iyi yerlere gelineceğini söyledi. Herkesin taşın altına elini koymasını umduklarını vurgulayan Günkut şunları söyledi:

"Umuyorum şevkimizi kırmazlar ve Maraş halkı, kentin ileri gelenleri bir şeyler yaparlarsa bu takımın önünü açarız. Ama bir şeyler yapılmazsa, her zamanki gibi ikinci liglerde alt sıralarda devam ederiz. Bunu da kimsenin gönlü istemez. Benim gönlüm hiç istemez.

Şu anda hiçbir cezai yaptırım düşünmüyorum. Kaldı ki bu takımı buraya kadar bu çocuklar getirdi. Emekleri, hakları ve alınterleri var. Bu güne kadar da hiç kimsenin yüzü ekşimeden koca bir ilk yarıyı bitirdiler. Bunun da değerini bilmek lazım. Yapılanlar belki acemice olan, çocukça olan hatalar da sayılabilir fakat ben ceza vermeyi düşünmüyorum. Çünkü insana sorarlar "sen bu takıma ne verdin ki, ne istiyorsun" dediklerinde vicdanen rahatsızlık duyarım. Bu arada bir sahip çıkıp takımı toparlamak lazım.

Futbolcu kardeşlerim gerçekten çok akıllı ve fedakar çocuklar. Kesinlikle bana 'şu olsun, bu olsun, peşinatlarımızı taksitlerimizi ver' demiyorlar. Sadece prim paralarını istiyorlar. Bunlarda profesyonel kulüpler için çok komik rakamlar. Bu şehir de bu rakamları bu takıma layık görmüyorsa, alınan başarılı sonuçlardan da sevinmesi olmaz. Biraz daha hassas olunmasını istiyoruz."

Öte yandan, işadamı Sadi Dertli, kötü günler geçiren Kahramanmaraşsporlu futbolcu ve yöneticilere bir moral yemeği verdi. Küçükev restourantta gerçekleşen yemekten takım genel kaptanı Fikret Fındık tarafından da Dertli'ye teşekkür plaketi verildi.

TFF 2. LİG
TFF 2. LİG
TFF 2. LİG
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 10:54:00
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 13:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?