1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. 29 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler nedeni ile son kez toplanan belediye meclisi üyelerine görevde geçirdikleri 5 yılın anısına birer plaket verilerek teşekkür edildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem maddesinin yanı sıra 3 de gündem dışı madde görüşüldü.
Eski tutanak özetinin okunmasından sonra gündemde bulunan Almanya'da yaşayan Türkler adına park düzenlemesi talebi, boş kadro derece değişikliği, norm kadro fazlası 8 işçi kadrosu iptali oy birliğiyle kabul edilirken gündem dışı olarak imar planı tadilatı, Üngüt Mahallesinin 2'ye bölünmesi ve isim verilmesi, Gedemen ve Akarca olarak bilinen kuzeyin Gedemen Mahallesi olarak değiştirilmesi, Özel Halk Otobüslerinde yaş sınırının 10 yaştan 12 yaşa çıkarılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanmasının ardından meclis üyelerine veda niteliğinde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, şunları söyledi:

"Bir dönemin sonuna geldik. Belki de Kahramanmaraş Belediyesi tarihindeki en uyumlu çalışan dönemi yaşadık. İktidar ya da muhalefet olsun hiçbir belediye meclis üyesi ile alakalı gerek kamuoyunda gerekse de basında duymamamız gereken bir şey olmadı. Mutlaka eksikliklerimiz olmuştur. Hatalar insanlar içindir ve hatasız kul olmaz. İyi niyetli ve samimi olarak sorumluluk aldığımız şehrimiz için hizmet yüklü kervanı buraya kadar getirdik. Nasip olursa devam ederiz. Bazen insanların iradesi dışında olaylar oluyor, her şey insanların istediği gibi cereyan etmiyor. Kırdıklarımız olabilir. Ama çok uyumlu bir dönem geçirdik. Hepinizden helallik diliyorum. İnşallah hakkınızı helal edersiniz. İnsanların hayırlısı ona hizmet edendir dedik. Bilerek birilerinize menfaat sağlamadık. Bu tür şeyler ikili ilişkiler ile olur. Allah'a şükür böyle şeyler olmadı. Allah'a şükür temiz bir belediye meclisi oldu. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hiçbir menfaatiniz olmadan 5 yıl gelip gittiniz. İnşallah bunların mükâfatını da öbür tarafta görürsünüz."

Toplantının sonunda 5 yıl meclis üyeliğinde emeği geçenlere plaket verilerek toplu fotoğraf çekildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 11:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?