2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Milletvekillerine mektuplu davet

Kahramanmaraş Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Budak, sorunlarını aktarabilmek için milletvekillerini, mektupla derneklerine davet etti.

Meclisin tatil olmasının ardından seçim bölgelerine dağılarak gezi ve ziyaretlerini sürdüren milletvekillerine mektupla davet gönderen ve engellilerin problemlerini sıralayan Budak, mektubunun bir örneğini de basın yayın kuruluşlarına gönderdi. "Kahramanmaraş'ımızın saygıdeğer temsilcileri, iktidarıyla muhalefetiyle hepinizi çok özledik" diye başlayan mektubunda, vekillere engelli vatandaşların sorunlarını sıralayan Budak, şu ifadeleri kullandı:

"Sizlere sorunlarımızı anlatamaz isek kimlere anlatalım. Sizler bizlerin sözcüleri değil misiniz? Bizlerin verdiği oylarla bizi temsil etmiyor musunuz? Sizler vatandaşınızın sözcüleri değil misiniz? Sayın Milletvekillerimiz; 2009 Mart ayından bu yana kaç engellinin sakatlık maaşının kesildiğini biliyor musunuz? 2022 sayılı yasa hiç bir gençliğe kanun hükmünde kararname veya yasa değişikliği olmadan verilmiş bir hak, nasıl oluyor da bu insanların elinden alınıyor? Gerekçe ne imiş? Engelli bakıcı aylığından yararlanıyormuş. Bakıcı aylığı engelliye verilmiyor. Hayatını tek başına idame ettiremeyen engellinin yakınına yani engelliye bakan kişiye veriliyor. Zaten aylığın adı 'bakıcı aylığı'. Sayın Milletvekillerimiz; bu konuyla ilgili geçen hafta basıl toplantısı yapmıştım. Haber yerel gazetede yayınlandı ama işlerinizin yoğunluğundan okuyamamış olabilirsiniz. Bu mektubu umarım dikkate alırsınız. Bizleri de bir sivil toplum örgütü olarak görür, lütfeder, bizlerin sorunlarını dinlemek için bizi ziyaret ersiniz diye yazıyorum. Konuya dikkatinizi arz eder saygılar sunarım."
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 19:01:23
Güncelleme :13 Temmuz 2009 Pazartesi 19:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?