4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Miniklerin İstiklal Marşı aşkı

MİNİKLERİN İSTİKLAL MARŞI AŞKI

Kahramanmaraş'ta Ana Okulları arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma ön eleme yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Jürinin önüne çıkan minik öğrenciler, eğitim gördükleri okulların isimlerini bile güçlükle söylerken, İstiklal Marşı'nı yüreklerinde hissedip büyüklerine taş çıkardılar.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl ilk kez Ana Okulları arasında İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenledi. Yarışmanın ön elemesine kentte eğitim veren 5 okuldan 13 öğrenci katıldı. Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Avcı ve Hatice Görgülü başkanlığında 12 Şubat Kurtuluş Salonu'nda düzenlenen yarışmada ter döken minik öğrenciler büyük takdir topladı.

Ana Okullarından Sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Görgülü, bir yarışma atmosferi yaşatmak amacında olmadıklarını belirterek, "Amacımız bu öğrencileri strese sokmak değil. Bizim geleceğimiz olan her şeyimiz olan çocuklarımızın ağzından bu marşımızı dinlemek ve izlemek" dedi.

Daha sonra sırayla jürinin önüne çıkan öğrenciler, performanslarını sergileyip puan almak için gayret gösterdiler. Velilerini görüp heyecanlanmamaları için öğrencilerin anne ve babaları salona alınmazken, Jüri Başkanı Ramazan Avcı marşı okumaya çıkan öğrencilere, gelecekte hangi mesleği seçmek istediklerini, hangi takımı tuttuklarını ve öğretmenlerinin isimlerini sorarak streslerini almaya çalıştı. Kimi zaman okullarını bile söylemekte güçlük çeken öğrenciler, sıra İstiklal Marşı'nı okumaya gelince büyük

başarı gösterdiler. Ses tonları, mimikleri ve sözlerdeki maneviyatı küçük bedenlerinde hissederek marşı seslendiren öğrenciler, izleyen herkese önemli dersler verdiler.

Yarışmada tüm öğrencileri dikkatle dinleyen jürinin vereceği puanların ardından elemeyi geçen 6 öğrenci finale kalarak, birinci olmak için yarışacak.

MİNİKLERİN İSTİKLAL MARŞI AŞKI
MİNİKLERİN İSTİKLAL MARŞI AŞKI
MİNİKLERİN İSTİKLAL MARŞI AŞKI
MİNİKLERİN İSTİKLAL MARŞI AŞKI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 14:08:00
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 14:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?