6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Namık Kemal taziye evi açıldı

NAMIK KEMAL TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından üçüncüsü Namık Kemal Mahallesine yapılan taziye evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ölümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu belirterek, "İnsanlar bir yakınını kaybettiğinde buraların değerini daha iyi anlıyor" dedi.

İlki Yunus Emre Mahallesi'ne ve ikincisi Doğukent'e yapılan taziye evlerinin üçüncüsü Namık Kemal Mahallesinde hizmete sunuldu. 350 bin TL'ye malolan ve üst katında kadınlara yönelik çeşitli kursların düzenlenebileceği kurs merkezi olarak planlanan Taziye Evi'nin açılışında konuşan Başkan Poyraz, kentin tüm bölgelerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Taziye evlerini yapmaya başladıklarında çeşitli itirazlarla karşılaştıklarını dile getiren Poyraz, "Ancak zamanla buraların ne kadar elzem olduğu ortaya çıktı. İnsanlarımız da bir yakınlarını kaybettiğinde ve evleri müsait olmadığında buraların önemini bir kez daha kavrıyor. Ayrıca buraları sadece taziye evleri olarak planlamıyoruz. Daha önceki yaptığımız yerlerin üst katlarını da çocuklarımıza yönelik bilgisayarlarla donatılmış taziye evleri olarak planladık. Burada ise hemen yan tarafta kütüphane olması nedeniyle hanım kardeşlerimize yönelik işlevsel bir kurs merkezi düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede burayı da faaliyete geçireceğiz" diye konuştu.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Volkan Barış Göçmez, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Okumuş, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından taziye evinin açılışı yapılarak hizmete sunuldu.

NAMIK KEMAL TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 15:45:05
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 15:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?