4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Nefes kesen tatbikat

NEFES KESEN TATBİKAT

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği binaya baskın ve yolcu otobüsündeki rehineleri kurtarma tatbikatı soluk soluğa izlendi. Vali Şükrü Kocatepe, "Vatandaşlarımızın hiçbir endişesi olmasın, çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor" dedi.

Emniyet teşkilatının gözbebeği olan Özel Harekat Polisi'nin Adana karayolu üzerindeki atış alanında gerçekleştirilen tatbikatta, heyecan dolu dakikalar yaşandı. Ankara'dan gelen özel bir ekip tarafından eğitilen Özel Harekat Polisi, yapılan eğitimde edindikleri tecrübelerini başarılı bir tatbikatla sergiledi. Yaklaşık 50 polisin görev aldığı tatbikat öncesinde Özel Harekat Şube Müdürü İsmail Polat, katılımcılara yapılacak görevler hakkında bilgi verdi.

Tatbikatın ilk bölümünde hedef şahıslar ve bina içerisindeki terör örgütü mensuplarına ani bir operasyon düzenlenerek etkisiz hale getirildi. Daha sonra otobüs içerisindeki yolcuları rehin alan terör örgütü mensubu yakalanıp yolcular başarılı bir operasyonla kurtarıldı. Hedeflerini ıskalamayarak nokta atışlar yapan polis, daima göreve hazır olduğunu bir kez daha ispatlayarak güven verdi. Aksiyon filmlerini aratmayan tatbikatın son bölümünde ise tepede açılan Türk Bayrağı ve yapılan selam atışı göğüsleri kabarttı.

Gerçek mermiler ve ses bombalarının kullanıldığı tatbikatın ardından görev alan polisleri kutlayan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, polislerin büyük bir disiplin ve özveri içerisinde çalıştıklarını belirtti. Kahramanmaraş ilinin dağlık kesimlerinde küçük de olsa bir riskin halen devam ettiğini belirten Kocatepe, şöyle konuştu: "Biz bu riski bertaraf etmek için kararlıyız. Bu gün İl Jandarma Komutanlığımızda yine havadan keşif çalışması yapıyorlar. Biz Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizin

asayişini, hem dağlık bölgede hem de meskun alanlarda sürdürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Büyük bir disiplin ve özveri ile arkadaşlarımız çalışıyor. Ben, emniyet müdürümüz başta olmak üzere tüm rütbeli personel ve memurlarımızı kutluyorum. Özel Harekat Birliği komutanını, amirini ve memurlarını kutluyorum. Gerçekten son derece başarılı bir performans gösterdiler. İl jandarma komutanlığımız da çalışmalarını devam ettiriyor. Vatandaşımızın hiçbir endişesi olmasın bu çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor."

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da vatandaşın can güvenliğinin her şeyden önemli olduğuna dikkat çekti. Türk polisinin vatandaşı tehdit edecek unsurların hayat bulmasına asla müsaade etmeyeceğine vurgu yapan Aydın, şunları söyledi: "Polisimiz ülkemizin, devletimizin, milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Bunu canımız pahasına korumak için her zaman görev başındayız. Özellikle özel harekatımız bu konuda eğitilmiş ve ihdas edilmiş bir birimimizdir. Vatandaşımızın malına, canına, milli birlik ve

beraberliğimize gelebilecek her saldırıyı biz kolluk kuvvetlerimizle, özel harekat ve diğer polis birimlerimizle karşı koyma azmi içindeyiz. Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için her şeyden önemlidir ve hiçbir zan vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atabilecek, tehdit edecek unsurların hayat bulması asla söz konusu değildir."

Aydın, görevli tüm polisleri kutlayarak görevlerinde başarı dileklerinde bulundu.

NEFES KESEN TATBİKAT
NEFES KESEN TATBİKAT
NEFES KESEN TATBİKAT
NEFES KESEN TATBİKAT
NEFES KESEN TATBİKAT
NEFES KESEN TATBİKAT
NEFES KESEN TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 12:20:05
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 09:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vedat ata IP: 193.255.96.xxx Tarih : 30.03.2011 09:20:20

iyi ki varsınız canım kardeşlerim. sizinle bir meslektaşınız olarak gurur duyuyorum. allah işinizi gücünüzü rast getirsin.