6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Nüfus kayıt sistemi için toplantı

Elbistan İlçesi'nde, adres ve nüfus kayıtlarının tutulması konusunda bir yenilik olan "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Belediye Başkan Vekili Nuri Taphasanoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İlyas Elmas, Özel İdare Müdürü Abdullah Vuran ve muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hatay İl Temsilcisi Ayhan Çelebi, "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" ile nüfus ve konut değişimini canlı ve güncel bir şekilde takip edebilecek bir kayıt sistemi oluşturulacağını belirtti. 

Sözkonusu sistemle getirilen önemli yeniliğin, adreslerin kaydedilmesi ve binaların numaralandırılmasına ilişkin düzenlemeler olduğunu kaydeden Çelebi, "Şimdiye kadar adreslerin ve binaların numaralandırılmasında standart bir uygulamanın olmaması, kimlik ve adres bilgileri arasındaki uyumsuzluk, düzenli işleyen bir adres kayıt ve numaralama sisteminin kurulmasını engellemiştir" dedi. 

Çelebi, söz konusu projenin, yıllardır eleştiri konusu olan sokağa çıkma yasağı ile nüfus sayımı yöntemini ortadan kaldıracağını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 12:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?