4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Nurhak'ta hain tuzak!

Kahramanmaraş’ta göreve giden askeri zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin daha önceden yola döşedikleri mayını patlatması sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu, 4 er de yaralandı.

Mayınlı saldırı Elbistan - Nurhak karayolu çöplük mevkisinde meydana geldi. Barış Beldesi’nden Nurhak İlçesi’ne dönen ve içinde 7 askerin bulunduğu askeri araç, çöplük mevkisinden geçerken mayın patladı. Patlamanın şiddetiyle askeri araç devrildi. Jandarma Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbay şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

Durumu ağır olan 2 asker Nurhak Devlet Hastanesi’nde, hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen erler Lokman Ölmez ve Gökhan Özmen ise Elbistan Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Olaydan sonra bölgeye sevk edilen jandarma ve polis, operasyon başlattı.

Baba evinde yas

Haberin duyulması üzerine evli ve 1 çocuk babası olan şehit Satılmış Sadi Akbay’ın Çorum’daki baba evi de yasa büründü. Baba Mehmet ve anne Seyhan Akbay’a jandarma subaylar tarafından oğullarının şehit olduğu haberi, sağlık ekipleri nezaretinde verildi.

Şehit haberini alan aile üyelerinden sinir krizleri geçirenleri yakınları teskin etmeye çalışırken, sağlık ekipleri fenalaşan anne ve babaya müdahalede bulundu. Şehit askerin baba evine Türk bayrağı asıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2011 Cuma 09:22:35
Güncelleme :29 Temmuz 2011 Cuma 09:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?