6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Öğrenci servislerine sıkı denetim

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, öğrenci servislerine yönelik denetimlerini artırdı. Yapılan kontrollerde servis şoförleri kurallara uymaları konusunda uyarılırken, araçlarda bulunması gereken vasıf ve belgeler gözden geçirildi.

2010-2011 eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından Elbistan'da öğrenci servislerine yönelik denetimler artırıldı. Elbistan ve çevre ilçelerden gelen öğrenci servisleri yoğun olarak hizmet verdikleri güzergâhlarda durdurularak incelendi. Ekipler, okul öğrenci araçlarında bulundurulması zorunlu olan, dur işaretleri, araç iç düzeni, kapalı ve sabit pencere sistemleri, emniyet kemerleri, sürücüler için SRC belgeleri, taşıma yetki belgeleri, zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası, zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası poliçesi gibi aranan vasıf ve belgeleri kontrol ettiler. Bu istenilen evrakların olmadığı ya da eksik olduğu sürücülerden en kısa zaman da eksikliklerini tamamlamaları istendi.

Evrakında eksik olanların öğrenci taşıması yapamayacakları, ayrıca kendilerine para cezası uygulanacağı belirtildi. Denetimlerin yıl içerisinde de titizlikle devam edeceği belirtilirken, öğrencilerin güvenliği için herhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceği kaydedildi.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE SIKI DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 10:29:05
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 10:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?