2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Öğretmen adaylarına kursta

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aday öğretmenlere yönelik “Hazırlayıcı ve Temel Eğitim” konulu kursu devam ediyor.

Alınan bilgilere göre, 15 Haziran’da başlayan kursun, Milli Eğitim Müdürlüğü eski binası ile Gazi İlköğretim Okulu’nda 25 Haziran’a kadar devam edeceği bildirildi.

Aday öğretmenlere yönelik kursta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Zincirkıran, Ahmet Akküncü, Ramazan Avcı, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Kaya, Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ertan Göl, Öğretmenler Erdal Şahin Gedikoğlu, Ali Orhan Pehlivan, Kasım Kocabaş, Mehmet Dokumuş görev alarak, çeşitli konularda mesleğe ilk adımını atan öğretmenlere bilgiler veriyorlar.

Kursta, öğretmen adaylarına, 657 sayılı devlet memurları kanunu, Halkla ilişkiler, Devlet Teşkilatı, Türkçe dil bilgisi kuralları, Yazışma kuralları, T.C. Anayasası, Atatürk İlkeleri İnkılâp tarihi, Öğretim İlke ve yöntemleri, ders araç ve gereçleri, Rehberlik, Yıllık, Ünite ve günlük plan, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim kanunu, 430 sayılı Tevhidi tedrisat kanunu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticilerin haftalık ders saatleri ve ek ders ücretleri hakkında mevzuat, 4357 sayılı İlkokul öğretmenleri terfi, teklif ve cezalandırılmaları hakkında kanun, Eğitim öğretim hizmetleri sınıfı personelini ilgilendiren kanun, yönetmenlik ve diğer mevzuat gibi konularda bilgiler aktarılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:27:15
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 17:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?