6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Öğretmen cinayeti davasında karar

ÖĞRETMEN CİNAYETİ DAVASINDA KARAR

Kahramanmaraş'ta, eşiyle yasak aşk yaşadığını öne sürdüğü öğretmen Mustafa Yaprak'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Şükrü Alp, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, maktul Mustafa Yaprak'ın (50) avukat ve yakınları ile davalı Aslı ve Şükrü Alp'ın avukatı ve yakınları hazır bulundu.

Sanıkların ifadesini ve eldeki bilgileri değerlendiren mahkeme heyeti, Şükrü Alp'i cinayetten müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cinayeti ağır tahrik altında işlediği değerlendirilen Alp'in bu cezası önce 12 yıla, mahkemedeki iyi hali de göz önüne alınarak 10 yıla düşürüldü. Cinayetteki ruhsatsız silahtan dolayı da 10 ay hapis cezası alan Alp, toplam 10 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Mustafa Yaprak ile yasak aşk yaşadığı öne sürülen Aslı Alp'in ise cinayette fiili olarak yer almadığı kanaatine varan mahkeme heyeti sanığın beraatine karar verdi.

Öldürülen Mustafa Yaprak'ın yakınları cezayı az bularak karara itiraz etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kahramanmaraş'ta fen bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Mustafa Yaprak (50), 8 Eylül 2009 tarihinde Selçuklu Mahallesi 14. sokakta bulunan Mimar Sinan apartmanındaki bir dairede ölü bulundu. Yapılan araştırmada dairenin Yaprak'ın bir süredir yasak aşk yaşadığı İngilizce öğretmeni Aslı Alp'e (33) ait olduğu belirlendi.

Olayla ilgili başlatılan tahkikatın ardından cinayeti Aslı Alp'in kocası 44 yaşındaki Şükrü Alp'in işlediği, karı kocanın olayın ardından Adana'ya kaçtıkları tespit edildi. Zanlıların peşine düşen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası polisleri karı-kocayı Adana'da yakalayarak kente getirdi.

Şükrü Alp verdiği ifadesinde evine ait su faturasını yatırdıktan sonra tekrar eve döndüğünü belirterek, "Geldiğimde evimde Mustafa Yaprak ile karşılaştım. Bu sırada ikimiz arasında tartışma ve kavga çıktı. Silah kazaen patladı ve Mustafa Yaprak öldü. Daha önceleri evime hırsız girmesinden dolayı ruhsatsız silah almıştım. Öldürme kastım yoktu" demişti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 15:33:01
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 15:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?