1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Öğretmenlerden başarılı performans

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Öğretmenler Tiyatro Grubu "Çatallı Köyü" adlı oyunu sahneledi.

Gündüz halka ve öğrencilere, gece ise protokol mensuplarına olmak üzere iki kez sahnelenen oyun, büyük beğeni toplarken, oyuncular Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül tarafından ödüllendirildi.

Komedi unsurlarıyla zenginleştirilen oyunda, insanın benlik kavgası içerisinde yitirdiği değerlerini sahneliyor. Hayatı mutlu kılan tek kavramın "sevgi ve hoşgörü" olduğu mesajının verildiği oyunda, sahne kıyafetleri olarak da tamamen Türk giyim tarzı benimseniyor.

Oyunun yönetmeni Ramazan Avcı, tiyatro alanında yetenekli olan öğretmenleri, "Öğretmenler Tiyatro Grubu" adı altında Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi çatısı altında bir araya getirdiklerini belirterek, "Çalışmalarımızla hem halka hem de eğitim camiamıza örnek olmak istiyoruz. Tiyatro, sanatların en kudretlisi, en etkilisidir. Aynı zamanda tiyatro bir okuldur, sahne ise ayna. İnsanlar bu aynada kendi ihtiraslarını, sorunlarını, zevklerini paylaşma imkânı bulur; seyirciler arasında ortak duygu ve düşünceler oluşur. Tiyatro, aynı zamanda bir toplumun medeniyet seviyesinin de göstergesidir" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Devrek ise merkezin çok geniş çalışma alanı ve amaçlarının olduğunu söyledi. Devrek, "Bu alanları en üst seviyede değerlendirerek, gerek meslekî alanda, gerek kişisel gelişim alanında, gerekse kültürel, sosyal ve sanatsal alanda eğiterek ülkemizin Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartılmasına katkıda bulunacağız. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilk defa "tiyatro" alanında bir etkinlik yapmanın heyecanını ve mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Tiyatro grubumuz vasıtasıyla halkımıza sanatın etkileyici gücüyle ulaşma ve eğitimlerine katkı sağlama imkanı bulacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 12:23:06
Güncelleme :8 Haziran 2009 Pazartesi 12:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?