2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Okur Kahramanmaraş'ta film çekecek

Kamu Çalışanları Hak Sendikası (HAK-SEN) ile Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSAD) işbirliği sonucunda gerçekleştirilen sinema gösterimi ve paneli yapıldı.

Panelin organizasyon komitesi başkanlığını ve panelin moderatörlüğünü üstlenen HAK-SEN İl Başkanı ve KAFSAD Sinema Bölümü sorumlusu Dr Gökhan Gökşen; Ahmet Okur, Mehmet Ülker, Ahmet Yurtkul, Uğur Akça ve Ekrem Ak gibi Türk Sinemasının tanınmış isimlerinin katıldığı panelin, Kahramanmaraş'ın tanıtımı adına önemini vurgulayarak hedeflerinin, çekimleri Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek uzun metrajlı bir sinema filmine zemin hazırlamak olduğunu belirtti. Gökhan, "Bu güzide isimleri Kahramanmaraş'ta ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz" dedi.

Panelde konuşan Kahramanmaraşlı yönetmen 39 yaşındaki Ahmet Okur ise, yaklaşık bir yıl sürecek bir ön hazırlık çalışmasının ardından memleketi Kahramanmaraş'ta bir sinema filmi çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Panelde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, daha önce de bu tür çalışmalar yapıldığını belirterek, "Ama görüyorum ki bu çalışma çok daha geniş kapsamlı bir proje olacak. Kahramanmaraş bilindiği gibi kurtuluş öncesi çok kozmopolit bir yapıya sahip. Filmde bu ortaya çıkartılmalı diye düşünüyorum. Bu çalışma karşıt fikirleri değil, o günlerde beraber yaşamayı anlatan bir film olmalı ben bunu umut ediyorum ve arkadaşlarımızın başarıyla üstesinden geleceğine inanıyorum" dedi.

Etkinlikte ilk olarak; Osmanlı İmparatorluğunun kaybettiği topraklarda kalan Müslüman-Türk halka yapılan zulümler ve bunlardan kurtulmak amacıyla son 200 yıldır Balkanlardan Türkiye'ye yapılan göçlerin ve bu göçler sırasında yaşanan katliamların anlatıldığı "Sürgün ve Ölüm - Bir Göç Hikayesi" adlı belgesel sinema filminin gösterimi yapıldı.

İkinci bölümde ise konuk yönetmenlerle sinema üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 15:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?