1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Onlar artık iş sahibi

Avrupa Birliği (AB) destekli "Gençler ve Kadınlar için yeni fırsatlar hibe programı Konfeksiyon işçisi yetiştirme projesi" kapsamında kurs gören 40 kursiyere sertifikaları verildi.

Kahramanmaraş Belediyesi ve Terziler ve Konfeksiyoncular Odasının koordinesi ve İş-Kur'un gözlemciliğinde yürütülen proje ile 240 kursiyere yaklaşık 4 ay süren eğitimle konfeksiyon üzerine kurs verildi.

Kursun ilk periyodunu başarıyla tamamlayan 40 kişi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını alırken, bunlardan 32'si Kahramanmaraş'taki çeşitli konfeksiyon atölyelerinde istihdam edildi.
Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, projenin toplam bütçesinin 320 bin EURO olduğunu belirterek, bunun yüzde doksanlık kısmı olan 291 bin EURO'nun AB fonları tarafından, yüzde 10 luk kısmının ise belediye tarafından karşılandığını söyledi.

İşverenlerin taleplerini karşılayacak kalifiye insanlar yetiştirilmeye devam edileceğini ifade eden Poyraz, "İşin küçüğü yada büyüğü olmaz. Bu gün 40 kursiyerimiz mezun oluyor ve istihdam ediliyor, yarın bu sayı 400 olur, 4 bin olur ve işsiz insanımız kalmaz. Biz istiyoruz ki sanayicilerimiz daha çok yatırım yapsın, bu gençlerimize daha çok istihdam sağlasın ve kendileri de daha çok kazansın. Türkiye böyle büyüyecektir" diye konuştu.

Daha sonra Belediye Başkanı Poyraz, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı İhsan Kurtar, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Abdulkadir Kurtul ve PİSERRO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kısakürek tarafından kursiyerlerin sertifikaları verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?