1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Orman Teşkilatı 170. yaşını kutluyor

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, "Orman yangınları bir savaş halidir ve biz savaşçılar disiplinli olmak zorundayız" dedi.

Orman Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yılı Kahramanmaraş'ta da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. "Doğa Seni Çağırıyor" sloganı ile başlatılan etkinlikler çerçevesinde, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait araçlar şehir turu yaparken, 7 Haziran Pazar günü de Ahir Dağı etekleri Yedi Kuyular Mevkii'nde doğa yürüyüşü yapılacak. Yarın ise Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenecek gece ile kuruma hizmet eden ve emekli olan eski çalışanlar onuruna yemek verilecek.

Etkinlikler ve çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, Orman Teşkilatı'nın önemine değindi. Orman Bölge Müdürlüğü'nün Türkiye'nin en önemli ve en güçlü kurumlarından biri olduğunu kaydeden Coşkun, "Kurumumuzun, bu gün ulaştığı teknoloji ve bilimsel seviye ile de ormanlarımızın dolayısı ile havamızın, suyumuzun ve toprağımızın koruyucusu olarak görevini büyük bir azim ve inanç ile yerine getirdiğini görüyoruz. Bizler doğayı miras almadığımızın, gelecek nesillere ulaştırmak üzere emanet aldığımızın bilincindeyiz. Dünya nüfusunun hızla artmasına paralel olarak doğal kaynakların yanlış ve aşırı kullanımı, toprak-su dengesinin bozulması, çevre kirliliği ve iklim değişiklikleri dünyamızı giderek yanmazlığa doğru itmektedir. Bu aşırı kullanmalar neticesinde doğal kaynaklarımız giderek yok olmaktadır. Hepinizin bildiği gibi atmosferdeki CO2 konsantrasyonunu azaltan ve küresel ısınmaya karşı en büyük silahlarımızdan biri de ormanlardır. Su, toprak ve hava insan için en önemli yaşam kaynağıdır. Bu nedenle hayatımızın her alanında faydalandığımız ormanlarımızın, korunması tahrip ettiklerimizin yerine yeniden yapılandırılması geleceğimiz açısından son derece önemlidir" dedi.

Orman teşkilatı olarak 2008-2012 yıllarını içine alan eylem planı yaparak rehabilitasyon projeleri başlattıklarını dile getiren Coşkun, bozuk orman alanlarının rehabilitesi için çalıştıklarını ifade etti.

Kendileri açısından en sevindirici gelişmenin orman alanlarındaki artış olduğunu işaret eden Coşkun, Türkiye'nin dünyada ormanlarını genişleten ender ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Coşkun, 20.2 milyon hektar olan orman arazilerinin 21.5 milyon hektara ulaştığının altını çizerek, bu büyümenin kendileri açısından oldukça sevindirici olduğunu söyledi.

Konuşmasında orman yangınlarına da değinen Coşkun, orman yangınlarının Akdeniz kuşağı ülkelerinin bir gerçeği olduğunu öne sürdü.Orman teşkilatının bu konuda teknolojiyi yakından takip ettiğini ve kendini sürekli yenilediğini ifade eden Coşkun, "Son yıllarda kullandığımız, hava gücümüz ve araç filolarımız ile belli bir seviyeye gelmiş durumdayız. Ayrıca on adet hafif motorize su atar araçlar da Temmuz ayında hizmette olacaktır. Orman yangınları bir savaş halidir, bu savaşı kazanmak için biz savaşçıların disiplinli hareket etmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Daha sonra, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait araçlar kornalar eşliğinde şehir turu yaparak halkı selamladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?