8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Ormanlık alanlara giriş-çıkış yasak

Kahramanmaraş Valiliği, son günlerde orman yangınlarının artması nedeniyle, risk taşıyan ormanlık alanlara giriş-çıkışları yasakladı.


Valilik'ten yapılan açıklamada, havaların sıcak ve kurak geçtiği şu günlerde orman yangınları ile mücadele kapsamında risk taşıyan Ahirdağı, Körsulu Deresi, Fırnız Deresi, Kapıçam, Yavşan mıntıkası ile kızılçam ağaçlandırma sahalarına giriş-çıkışların yasaklandığı belirtildi. Ayrıca, piknik ve mesire yerlerinde de ateş yakılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği kaydedildi.


Öte yandan, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm orman yollarının yangın mevsimi süresince ulaşıma açık tutulacağı ve yangın emniyet yolları ile yangın emniyet şeritlerinin gerekli bakımlarının bir an evvel bitirilerek iş makineleri ve arazözlerin yangın mevsimi süresince yangına hazır vaziyette bekletileceği ifade edildi.

Tarım arazilerinde anız yakılmaması konusunda da uyarıda bulunulan açıklamada, anız ve bitki örtüsü yakılmasının kesinlikle yasak olduğu ve bu eylemi gerçekleştirenlerin 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılacağı kaydedildi. İl Müftülüğü tarafından ormanların faydaları konusunda vaaz verileceği vurgulanan açıklamada, İl Savunma Müdürlüğü ekiplerinin de olası yangınlara karşı hazır bekletileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 16:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?